Османи: Македонија почиње реализацију аутопута до Косова и Метохије

Бета

13. 05. 2018. у 16:09

Османи: Македонија почиње реализацију аутопута до Косова и Метохије

Бујар Османи / Фото Танјуг

Македонија је започела припреме за пројектовање и изградњу деонице аутопута Скопље-Приштина до границе са Косовом, изјавио је данас македонски вицепремијер за европска питања Бујар Османи

Македонија је започела припреме за пројектовање и изградњу деонице аутопута Скопље-Приштина до границе са тзв.Косовом, изјавио је данас македонски вицепремијер за европска питања Бујар Османи.

Он је у видео изјави достављеној медијима рекао да је Секретаријат за европска питања обезбедио 1,3 милиона евра за пројектовање и студију изводљивости македонског дела аутопута у дужини од 13 километара.

Османи се јавности обратио са деонице аутупута у изградњи на косовској страни, у близини Качаничке клисуре, поздрављајући напоре Косова на завршетку аутопута дугачког 55 километара, који води ка граничном прелазу са Македонијом.

Напомињући да је гранични прелаз "Блаце" прошле године прешло 2,7 милиона возила, Османи је истакао да су аутопутеви артерије за развој једне државе, али да, кад спајају две суседне државе, постају и мостови пријатељства медју људима.

Према информацијама из новембра прошле године, деоница аутопута на косовској страни, чија је изградња почела 2014, требало би да буде завршена до краја 2018. године и кошта око 600 милиона евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације