Непознати аутори осмислили су видео игрицу "Ел Баке", у којој се у главној улози налази бошњачки члан БиХ Бакир Изетбеговић, који обучен као пљачкаш скупља новац широм БиХ, избегавајући притом полицијске заседе и друге препреке.

Игрица "Ел Баке скупља новац по босанскохерцеговачким градовима", која је одмах постала хит, започиње уводним Изетбеговићевим обраћањем члановима Странке демократске акције (СДА) БиХ, чији је лидер.

Играч, управљајући ликом Изетбеговића скупља новац на путу избегавајући заседе полицијских возила, и препреке као што су демострације или рупе на путу.

За сваки наредни ниво, по градовима од Бужима до Сарајева, повећава се износ новца који се може освојити, а на последњем је на располагању посебан бонус с врећом злата.

У опису игрице на Гугл Плеј (Google Play) продавници, аутор наводи да се она препоручује особама које се "налазе међу 100.000 људи који су запослени и имају вишка времена".

"Ако Баке није помогао теби, то не значи да ти не треба да помогнеш Бакету. Олакшај му пут кроз игрицу, а Баке ће теби, можда, олакшати пут преко границе", наводе аутори игрице.

Иначе, Изетбеговић, актуелни председавајући Председништва БиХ неће имати право да се кандидује за чланством у колективном шефу држае, на предстојећим изборима, који ће у БиХ у октобру бити одржани на свим нивоима.