Карамарко: У Хрватској све још мирише на Удбу

Тањуг

04. 03. 2018. у 20:48

Карамарко: У Хрватској све још мирише на Удбу

Фото Танјуг

У подужем посту на Фејсбуку, Карамарко подсећа ко је Манолић, позивајући се на податке изнете у Википедији
Након што је бивши званичник тајне службе из периода бивше СФРЈ, Јосип Манолић у четвртак ослобођен оптужби за клевету у процесу који је Томислав Карамарко против њега покренуо због тврдње да је био сарадник ре тајне службе, бивши шеф ХДЗ поручио је да "у Хрватској све још мирише на Удбу".

У подужем посту на Фејсбуку, Карамарко подсећа ко је Манолић, позивајући се на податке изнете у Википедији и додаје да је он као особа са тако, како је навео, богатом репутацијом из прошлости, на Општинском суду ослобођен оптужбе за клевете.

"Иако смо током процеса, што документима, што сведочењем релевантних сведока, доказали да је Манолић лагао и клеветао, судија је, слобађајућом пресудом, закључила да “није утврђена намера” клеветања. Дакле - чисти Манолићев алтруизам. Ослобађајућом првостепеном пресудом Манолићу, суд нам је послао поруку! Ако вас неко назове удбашем, то у Хрватској није клевета већ то требате са захвалношћу примити као комплимент", навео је Карамарко.

Подсећајући да сведоци Манолићеве одбране бивши председник Хрватске Стјепан Месић, бивши директор УНС и бивши главни државни правобранилац Крунослав Олујић, и Анте Баришић, шеф Удбе задужен за клер, још увек професор ФПЗ-у, нису на суд донели ни један материјални доказ којим би потврдили Манолићеву клеветничку оптужбу.

А и како би, каже Карамарко, када је та група имала само политичко-политикантске намере.

"За разлику од њих, моји сведоци су били аутентични и аргументовани, јер су по природи свог посла и струке једноставно знали истину. За ту истину су сведочили на суду и на томе сам им захвалан", написао је Карамарко.

Ови први, додао је, и друштво којем припадају покушали су ме увући у своју јазбину којој каже никада није припадао, а с обзиром на то да нису успели, заправо су му били најбољи адвокати.

Осим што су показали да инсистирају у наметању подела на "Ми и Они", Карамарко је закљуцио:

"Да сам било када светоназорски припадао њима, данас бих вероватно био премијер Хрватске. Јосип Манолић с правом каже ''ја сам победник''! И, нажалост, у праву је, јер у Хрватској ''све још мирише на њу'' - Удбу''".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

grga

05.03.2018. 07:44

u, pravi se javio komentirati stanje sa udbom u hrvatskoj, u hdz-u je vise udbasa i clanova bivseg skj nego u svim ostalim strankama zajedno, to i vrapci znaju, e sad ko je bio dousnik,ko je bio na funkciji u udbi i kosu, to i nije bitno, trebalo ih je lustrirati kao u njemackoj,ceskoj,slovackoj itd. pa nas nebi zamarali svojim privatnim obracunima i borbom za vlast!