НА најновијој Форбсовој листи 27 најбољих, а приступачних дестинација за 2018. годину Херцег Нови је на једанаестом месту. Форбс је један од најугледнијих светских привредних медија, а Херцег Нови се на престижној листи нашао захваљујући сјајном извештају светски познатих туристичких блогера Катрини Кач Умандап-Хов и Јонатхану Давиду Ховеу, оснивачима и власницима травел вебсајта Ту манкис тревл груп. Они су ових дана гости херцегновске Туристичке организације.

- Смештен између живописног Јадранског мора и импозантне позадине планине Орјен, Херцег Нови има једну од најтурбулентнијих историја у Европи. За буџетски рационалног путника, то значи да можете видети невероватно еклектичне архитектонске стилове и уживати ​​у историји путујући у врло приступачним деловима Европе. Област је позната и по врелим изворима, блатним бањама и скривеним плажама. Многе плаже су доступне само бродовима и надамо се да ћемо их лично посетити почетком 2018. године . Можда нас сретнетне тамо! - написали су Кач и Јонатхан у извештају који је Форбс као препоруку уврстио испред Загреба, али и многих атрактивних места у Мексику, Седињеним Америчким Државама, Африци, Азији, Пацифику...

Први на листи је Монтреал у Канади, а испред Херцег Новог као препоручене дестинације су најпознатије светске туристичке метрополе попут престонице Каталоније Барселоне или егзотичног карипског Куракаа и Сенегала у Африци.

Признање и препознатљивост Херцег Новог као једне од најпримамљивијих светских туристичких дестинација за следећу годину, коментаришу у Туристичкој организацији, може умногоме да допринесе напретку туристичке привреде, импонује свима који су у њу укључени. То је и потврда добре и квалитетне орјентације развоја туристиког производа који ствара и потенцира ова организација.