Захарија Пуровић која је провела 30 година у САД, депортована је назад у Црну Гору након што су она и супруг дали различите исказе о месту и времену њиховог упознавања.


Иако је ова 50-годишњакиња у граду Стерлинг Хајтс у Мичигену подигла децу и плаћала дажбине држави, она је, према одлуци суда и имиграционих власти, морала да напусти САД.

Упркос томе што нема криминални досије, она је протерана, како су њени синови описали, као највећи криминалац, преноси портал ЦДМ позивајући се на писање америчког портала "Ем лајв".

Захрија је морала одмах да купи авионску карту и врати се у Црну Гору, након чега се у сузама опростила од синова Елвира и Аријана.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Стојан Јанковић ослобођен, одложена депортација

Проблеми су за Захрију почели 2001. године, када је њен супруг рекао да су се упознали у САД. Међутим, они су се венчали пре него што су пошли у САД.

То се, како се наводи, није допало имиграционим властима које су им тада рекле да их обмањују и да ће због тога бити депортовани.

Њен најмлађи син Елвир рекао је да се породица до краја надала да ће суд ипак дозволити да остане у земљи, али се то није догодило.

"Ово баш боли. Не знам шта да радим", рекао је Елвир.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Депортован у САД: Пећанац набављао прслуке за бомбаше, ФБИ годинама трагао за њим

Њен други син Аријан рекао је да не жели да мисли о мајчином одласку и додао: "То ме много повређује".

Захрија је у САД дошла са 19 година. Сада се са 50 враћа у Црну Гору и забринута је за своју судбину.

Осим тога, како се наводи, има проблем са кичмом и већ је имала пар физикалних терапија у Мичигену.

"Плашим се за своје здравствено стање. Брига о болесницима у Црној Гори је јако лоша. Бојим се да нећу имати адекватну здравствену услугу", пожалила се Захрија.