Сезонски хотели на будванској ривијери отвориће своје капије раније него претходних година. Разлог томе је у великом интересовању страних туроператора за одмор у предсезони на подручју од Јаза до Буљарице.

Из Хотелске групе "Будванска ривијера", највећег хотелијера у Црној Гори, кажу да је продаја капацитета за предсезону боља за чак 40 процената него лане. То се односи на западноевропско тржиште и земље централне Европе, што су показале велике туристичке берзе и сајмови који су протеклих дана и недеља одржани широм Европе. Исте поруке стижу и с тржишта Русије, где је рубља ојачала, што је подстакло туристе из ове земље за масовнији долазак на југ Јадрана. Најновије вести кажу да је букинг за хотеле и апартмане црногорског приморја за предсезону већи за 40 до 50 процената него лане у исто време.

- Отварамо хотеле раније, што је добра најава целе летње сезоне - каже Весна Лагатор, из пи-ар службе ХГ "Будванска ривијера". - Тако хотел "Палас" у Петровцу отварамо 7. априла, када стижу први гости, а Туристичко насеље "Словенска плажа" средином априла. То је најраније отварање највећег туристичког насеља на јужном Јадрану у последњој деценији.

У ТН "Словенска плажа" убрзано теку радови на завршетку реновирања појединих апартманских блокова. Раније је реконструисан већи део капацитета, што је донело четири плус звездице овом насељу.

БОЉА СЕЗОНА

- Ако се по јутру дан познаје, а верујемо да је тако, овогодишња сезона би могла да надмаши прошлогодишњу, која је, када је наша компанија у питању, била изванредна - каже Весна Лагатор.