Отели 70 станова, међу седморо ухапшених и четворо адвоката

О. МАТАВУЉ

15. 02. 2017. у 09:34

У полицијској акцији "Курир" у Сарајеву Федерална управа полиције ухапсила седам особа, међу којима су и Есад Хрвачић, Селма Тараниш, Исмет Хамзић и Самина Скопак

Отели 70 станова, међу седморо ухапшених и четворо адвоката

САРАЈЕВО - У акцији "Курир" Федерална управа полиције ухапсила је у уторак седам особа, међу којима су и сарајевски адвокати Есад Хрвачић, Селма Тараниш, Исмет Хамзић и Самина Скопак, због сумње да се доводе у везу са организованим криминалом.

Акција је изведена по налогу Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, а осим адвоката ухапшени су и службеник Општинског суда у Сарајеву Муамер Пита, судски курир Заим Спаховић, као и радница адвокатске канцеларије "Хамзић" Вилдана Лигат.

- Ухапшено је седам особа које се терете да су као организована криминална група издејствовали доношење пресуда пред Општинским судом у Сарајеву на основу којих су извршили незаконит пренос власништва над око 70 некретнина на подручју Кантона Сарајево, чиме су себи и другима прибавили већу имовинску корист - рекла је портпарол КТ Сарајево Азра Бавчић.

Према њеним речима групи се на терет стављају кривична дела организовани криминал, злоупотребе службеног положаја и кривотворење службених исправа.

У ФУП наводе да се у реализацију акције кренуло у раним јутарњим сатима када су, до зуба наоружани полицајци, упали у адвокатске канцеларије које су осумњичени користили.


СРПСКА ИМОВИНА?

У ПОЛИЦИЈИ и тужилаштву нису желели да коментаришу да ли се спорне некретнине односе на имовину сарајевских Срба, која је напуштена за време рата у БиХ.

- Сва дела за које се група терети почињена су у периоду од 2013. до 2016. године - навели су у Кантоналном тужилаштву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације