Котор добио градоначелницу

С. Г.

04. 02. 2017. у 08:03

Котор добио градоначелницу

Котор

Котор је после три и по месеца од октобарских локалних избора, добио нову власт - за председницу Скупштине општине Котор тајним гласањем изабрана је Драгица Перовић из Демократског фронта

КОТОР - Дилеме више нема - Котор је после три и по месеца од октобарских локалних избора, добио нову власт! И послао у опозицију ДПС, која је дуго владала древним бокељским градом. Пошто је уследио договор коалиције, која је до сада представљала опозицију, за председницу Скупштине општине Котор тајним гласањем изабрана је Драгица Перовић из Демократског фронта. За њу је гласало 17 одборника, док је противкандидат Жељко Абрамовић из ДПС добио 16 гласова.

Управо такав је и "распоред снага" у которској скупштини Демократе, Демократски фронт, СДП, УРА и СНП, који чине нову власт имају 17 одборника, од укупно 33, колико их је у парламенту Котора.

Пре седнице на којој је прекјуче изабрана председница СО, прихваћен је предлог СНП упућен коалиционим партнерима, према којему им ова партија нуди мањинску подршку за формирање власти. СНП тражи, што је и прихваћено, контролну функцију у управним одборима, директорским бордовима и саветима институција и предузећа чији је оснивач Скупштина општине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације