Муховић: Његош је највећи крвник Бошњака и ислама

М. С.

02. 02. 2017. у 06:43

Функционер Бошњачке странке Аднан Муховић назвао је Његоша "највећим крвником Бошњака и ислама"! На ову изјаву реаговао је једино председник БС Рафет Хусовић, извињавајући се грађанима Црне Горе

Муховић: Његош је највећи крвник Бошњака и ислама

Рафет Хусовић

ПЕТЊИЦА - Функционер Бошњачке странке, која је дала одлучујућа два гласа ДПС да са странкама Хрвата и Албанаца формира Владу у коју је јуче премијер Марковић невештом уценом позвао и Србе, Аднан Муховић назвао је Његоша "највећим крвником Бошњака и ислама"! На ову изјаву реаговао је једино председник БС Рафет Хусовић, извињавајући се грађанима Црне Горе.

- Нису Бошњаци неписмени да не знају ко је био Његош - казао је Муховић, председник Скупштине Петњица и одбора БС у том месту, тврдећи да је његово мишљење о Његошу доминантно у Бошњачкој странци. - Да је тако показује и то што посланици БС нису прихватили Његошев рођендан као државни празник.

Он није пропустио прилику да предочи да више има Бошњака у тузланском региону него Црногораца у целом свету, али и недвосмислено шаљући поруку Милу Ђукановићу и премијеру Душку Марковићу, да ако дође до раскида коалиције ДПС и БС у Петњици, до тога може доћи и на државном нивоу.

Овам говору мржње супротставили су се ретки појединци. Власт "мудро ћути", а у "ватру" је јуче убачен лидер Бошњачке странке Рафет Хусовић.

- Вероватно је да су одређени чланови БС изјавама повредили осећања грађана или допринели подизању тензија, те се због тога, као председник БС извињавам грађанима Црне Горе. Апелујем на све чланове БС да се суздрже од коментара који могу допринети нарушавању грађанског карактера Црне Горе - казао је Хусовић.


ТУМАЧЕЊЕ ИЗВИЊЕЊА

РАФЕТ Хусовић се није извинио због мојих изјава, јер оне представљају званичну политику странке. Он је желео да каже да сви треба да дају допринос јачању мултиетничког склада, односно да се извињава онима који се осећају повређенима из незнања - каже Муховић за "Новости".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (18)

vis

02.02.2017. 08:20

Nisu Turci u Njegosevo vreme dosli u svatove u nse krajeve,vec da cine zlocine na crnogorskim i srpskim narodom.Kako su zasluzili tako ih je i poetski okarakterizirao usvojim delima

јесде

02.02.2017. 08:26

Његош,Тесла,Вук Караџић,Свети Сава ...су нешто најсветлије и најсветије што је Српски род изнедрио.Ато како се осећају они који још лутају у потрази за и за личним и колективним идентитетом не треба ни коментарисати

iz glave

02.02.2017. 08:28

па јес', у праву су, Његош је опасан, написао сву истину

grga974

02.02.2017. 08:29

ma jeli bas? a sta je Turska u ime islama radila po Crnoj Gori ? taj "krvnik" nije isao po Anadoliji da pokrstava vec je branio svoje ognjiste od takvih kao sto je Muhovic

pera

02.02.2017. 08:51

Nisu Srbi i Crnogorci otišli u Istanbul da ubijaju Muslimane već pred svojim kućnim pragovima i to posle 500 godina trpljenja i muke.

PP

02.02.2017. 08:53

Da je Istraga poturica završena na vreme, ne bi bilo ovoliko jada i čemera na Balkanu. Nikada nije kasno doduše, naročito u najnovijem svetskom političkom okruženju. Muslimanima je mesto u Aziji a ne u Evropi. Odričite se Kurana ili nazad u pustinju.

Valjevac

02.02.2017. 09:27

Za mene je Njegos jedan od najvecih Srba ikada! Vazda ce ziveti u Srbiji, i on i Karadjordje!

zaliv.NET

02.02.2017. 09:56

Njima izgleda smeta istina pa im je zbog nje neko krvnik a ne turci koji ih stvorise...

Spiridon S.

02.02.2017. 11:27

Da nije smesno bilo bih naravno tuzno..Meni se cini da 90% mrznje i nesporazuma dolazi od ljudi koji pojma nemaju o onom sto pricaju ili svesno zaobilaze istinu zbog svojih licnih interesa..Neuki narod to prihvata i eto nam mrznje i sukoba..Njegos nigde i nikad u svom obimnom radu nije spomenuo bosnjake..To je valjda logicno jer termin bosnjak Srbi muslimanske vere uvode tek 1993 godine..U njegovo vreme Njegos je bio protiv Osmanskog okupatora koji je dosao da porobi njegovu zemlju..

Djordje

02.02.2017. 12:26

Sta ce Muhovic, svastocinja i kriminalac da prica o Njegosu. I ne moze drugo da prica do ono sto mu mentor Bakir Izetbegovic isprica na tefericu u Sarajevu kad Muhovic ode na instrukcije.

bivsi sarajlija

02.02.2017. 14:15

Poštovani gospodine Muhoviću, Sbine muhamedanske ispovesti, u vreme Njegoša i ostalih velikana nije bilo bosnjaka ni muslimana pa bi bilo jako fino da ne lupetaš. Što ti to treba ???

Demn

02.02.2017. 15:27

Njegos branitelj srpstva... Je stitio narod od zlih osmanlija. Stitio je i Srbe muhamedanske vere. Stitio je ljude od zuluma, zala. Sta je doziveo da ga u sred Srbije, sred Crne Gore. Vredjaju nistarije i nepismenjaci...

ranko75

03.02.2017. 12:58

Godina zivota Njegosa je vaznija i vrednija od svih godina cele Muhiceve stranke!