ПОДГОРИЦА - Специјално тужилаштво месецима испитује ко све од припадника полиције сарађује са криминалцима. После мера "појачаног надзора" над неким полицајцима у Котору, под посебном пажњом истражитеља су припадници Центра безбедности Будва.

Специјални полицијски тим обавио је разговор са припадником тамошње полиције који је тренутно распоређен на послове у другом приморском граду. Тужилаштво сумња да овај припадник будванске полиције, одаје податке криминалном клану у том граду. Пре неколико дана, како нам је потврђено из више извора, испитивао га је специјални полицијски тим.

Специјалци су, пратећи овог полицајца, дошли до основане сумње да он одаје податке једном криминалном клану који има огранке и ван Црне Горе. Полицајац није задржан, што не значи, како објашњава наш саговорник, да се ускоро неће вратити овај пут у тужилаштво.

Из Специјалног тужилашва нам није стигао одговор да ли је и због чега покренута истрага против припадника полиције за ког се по Будви већ неко време спекулише да више служи криминалцима него држави.

Наводно, он је Кавчанима јављао када полиција креће у претрес њихових станова, упозоравао их да се чувају или беже, због чега су они увек били корак испред полиције.


СЛУЧАЈ ИЗ КОТОРА

Да неки припадници реда више служе криминалним круговима него држави, потврдило се и у случају помоћника командира которске полиције Златка Самарџића, који је признао да је члановима кавачког клана одавао поверљиве службене информације. Он је тужиоцима до танчина испричао када је и како постао члан кавачке групе, али и које је све информације одавао вођама тог клана.