КАО што су "Новости" и најавиле после оставки досадашњег помоћника директора за Сектор криминалистичке полиције Милована Павићевића и Предрага Ашанина, досадашњег помоћника директора за Сектор за обезбеђење личности и објеката, наставља се серија смена у Управи полиције, узрокованих пре свега серијом атентата и сурових ликвидација супротстављених криминалних кланова из Котора, Бара, Будве, Котора...

- Након сагледавања ситуације, у којој је потребно дати конкретније одговоре на безбедносне изазове који се постављају пред полицију, а сходно закључцима Већа за националну безбедност, министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић и директор Управе полиције Славко Стојановић поставили су лица која ће обављати послове помоћника директора Управе полиције за Сектор криминалистичке полиције и Сектор за обезбеђење личности и објеката.

Послове помоћника директора Управе полиције за Сектор криминалистичке полиције ће обављати Енис Баковић, досадашњи државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици, док ће послове помоћника директора Управе полиције за Сектор за обезбеђење личности и објеката обављати Драган Благојевић, досадашњи командант Посебне јединице полиције, саопштено је из МУП Црне Горе, признајући тако индиректно да је безбедносна ситуација далеко од одличне, како је оцењује премијер Душко Марковић.

Баковић и Благојевић ће ове послове обављати до завршетка конкурса за избор помоћника директора Управе полиције за ова два сектора који ће бити накнадно расписан. На место команданта Посебне јединице полиције постављен је Веселин Маговчевић, досадашњи начелник Одељења граничне безбедности Никшић.

У Бару је смењен начелник Милош Радуловић, а нови начелник Центра безбедности је Драго Спичановић, досадашњи шеф Одељења за унутрашњу контролу полиције, док је нови начелник Одељења безбедности Котор Марко Радусиновић, досадашњи виши полицијски инспектор у Одсеку за безбедност друмског саобраћаја - Сектор полиције опште надлежности. Он долази не место смењеног начелника Игора Поповића. Како се сазнаје, у понедељак су смењени и руководилац барске Криминалистичке полиције Екан Јасавић и командир Горан Јокић.


ПОДГОРИЦА

Са места шефа Станице криминалистичке полиције ЦБ Подгорица смењен је Синиша Стојковић. До одређивања новог шефа ове Станице послове и задатке преузеће начелник ЦБ Подгорица Јовица Речевић .