ПОСЛЕ трећег атентата у Подгорици, минирањем аутомобила у коме је ликвидиран Ђорђе Секуловић (30) и тешко повређена његова другарица Јелена Кораћ (31), али и 15 ликвидација у окршајима которских нарко-кланова уз помоћ "војника" са стране, у којима су страдали и недужни, у црногорској полицији је коначно дошло до првих смена.

Упркос констатацији премијера Душка Марковића да је задовољан безбедоносном ситуацијом, коју је оценио одличном, пар сати после тога оставке су, како је званично саопштено, поднели шеф криминалистике у Управи полиције Милован Павићевић и помоћник директора Сектора за обезбеђење личности и објеката Предраг Ашанин. Како Новости сазнају, Павићевић је смењен, док је Ашанину наређено да то учини како би се закамуфлирао одлазак много пута од колега неколико пута прозиваног Павићевића.

- Ускоро са места дирекотра Управе полиције одлази и свемоћни директор Славко Стојановић. Најозбиљнији кандидат да буде именован на ту функцију је садашњи директор Форензичког центра Црне Горе Зоран Томчић. Додуше, Стојановић је добро задужио власт, што је познато свима у Црној Гори, али, ствар је постала преозбиљна да би се одуговлачило са тим, јуче нам је потврдио добро обавештени извор, који најављује смену начелника Центра безбедности Бар Милоша Радуловића, који је оставку подносио после три убиства у септембру, али је она одбијена, да би потом уследило још неколико ликвидација у овом граду. То указује да би његова смена била "козметичке природе". Иначе, пре пар година Радуловићу је миниран улаз у стан у Подгорици.

Након свега може се прихватити констатација аналитичара Благоја Граховца, да је за њега полиција као институција "одавно безнадежан случај", али и да ту има часних људи који трпе.

Нема сумње, биће смењен и начелник полиције у Котору Игор Поповић. Већ је разговарано са два кандидата за ту функцију, али су оба одбили ужарену фотељу. Један од разлога је и што не верују полицајцима из Котора, где је због одавања информација једном од криминалних кланова хапшен и помоћник командира полиције, а против неколико лица се води поступак због сличних послова.

ОПТУЖБЕ

ПОСЛЕ недавне изјаве лидера једног од которских кланова, који је отворено причао да један од помоћника директора Управе полиције месечно инкасира од мафије по 20.000 евра, односно да је један од начелника полиције купљен са 100.000 евра и да мафија има свје људе у полицији, осим саопштења специјалног државног тужиоца да је ствар у истрази, ништа се ново није десило осим нових, још суровијих ликвидација!