ПОДГОРИЦА - Митрополити црногорско-приморски Амфилохије се нада да ће политичари који учествују на октобарским изборима у Црној Гори доћи да се крсте код њега.

-Највише бих волео да и они који су на власти и који нису, дођу код Светог Василија да их крстимо, па као крштени ће лако и они, а и ми, а овако некрштени, биће муке и за нас и за њих, казао је митрополит у интервјуу Српској ТВ.

Он се нада да ће нестати наслеђени страх у народу када је посреди гласање.

- Тај страх је наслеђен, зна се ко је власт, ко опозиција, чија батина је на леђима, ко даје хлеба, и онда мораш да се њему прилагођаваш. Надам се да ће ови избори показати да је сазрело време и да људи не подређују Црну Гору, народ напаћени, разбраћени уништени, себи. А све то не због Црне Горе, него због себе и својих интереса, бранећи оно што су стекли, а они знају како, казао је Амфилохије, који за неке полититчаре рече да од богаства не знају шта све имају.

- А, у затвору заврше понеки, све се стовари на једнога, а други који су, бојим се, мало више ушићарили и од тога једнога, надам се преиспитаће се и пустиће мало и овај народ да заради и живи нормално, оценио је Амфилохије уз подсећање да су данас поделе у Црној Гори горе него икада.