ХАОС ИСПРЕД БОЛНИЦЕ: Двоје погинуло, двоје тешко рањено, нападач убијен у размени ватре (ВИДЕО)

Новости Онлине / Ј. Керблер

понедељак, 22. 08. 2016. у 16:49

ХАОС ИСПРЕД БОЛНИЦЕ: Двоје погинуло, двоје тешко рањено, нападач убијен у размени ватре (ВИДЕО)

Twitter

Мушкарац стар око 68 година убио је данас у Општој болници у Изоли двоје људи, двоје је тешко ранио, а потом је убијен у покушају бекства
ЉУБЉАНА
ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА "НОВОСТИ"


У Општој болници у Изоли, малом месту на словеначкој обали, шездесетосмогодишњи мушкарац из Копра пуцао је у лекаре и полицајце и том приликом убио две особе, и две тешко ранио.

Полиција је отворила ватру на нападача и убила га на паркиралишту пред болницом, када је желео побећи у аутомобилу.

Све је почело око 15 часова у понедељак када је нападач из за сада непознатих разлога почео да пуца на болничком оделењу очне клинике и тешко ранио лекара са оделења урологије који се тамо случајно нашао. Напад је изазвао шок међу пацијентима и болничким особљем, а многи су се скривали у собама или тоалету.

Одмах после првих испаљених хитаца на место догађаја дошла су два полицајца, а нападач је почео да пуца и на њих. На листу места један је убијен, а други је позвао појачање.

Драма је трајала све док нападач није напустио зграду болнице и кренуо према аутомобилу који су опколили полицајци. Посетиоци у болници разбежали су се с паркинга када је полиција интервенисала и пуцала на нападача. Убијен је док је покушавао да крене с аутомобилом, пошто су меци су прошли кроз лим.

"Тек након напада установили смо да су три особе тешко рањене и одмах су оперисани. Боримо се за њихов живот, јер су повреде од метка изузетно тешке", рекао је "Новостима" Радивој Нардин, директор болнице у Изоли.

Полиција још није открила идентитет нападача, али словеначки медији сматрају да је реч о мушкарцу из Светог Антона крај Копра, који је у два наврата учествовао у пљачки Поште.


Коментари (5)

Patriota

22.08.2016. 17:24

Tutna prica ali nazalost ovo ce i kod nas da pocne da se desava jer se u bolnicama svi redom od sestara do doktora (cast 1% izuzetaka) bahato ponasaju prema pacijentima.... Sa jedne strane nekad i mogu da razumem neljubaznost i nervozu kod osoblja bolnica jer ima svakakvih pacijenata,a sa druge strane ne mogu jer ih niko nije terao da biraju tu profesiju...

Nikola RADULOVIC

22.08.2016. 18:01

Evo ja ću biti tako hrabar pa ću pokušati da gatam zašto je pucao.Naime, meni je pre nekoliko godina zamali rođena tetka umrla od sepse posle porođaja u 21. veku.Na pitanje doktorima šta da radimo, odgovorili su nam da samo bog može pomoći ! Bog ? Naravno tražili smo da je prebace iz Prokuplja u Niš šta su kategorički odbili zbog ugleda bolnice.Na silu smo je prebacili stručnijim ljudima i spasili joj život, verujem da je i ovaj mučenik imao sličan razlog.

Slaviša, Novi Sad

23.08.2016. 07:00

@Nikola RADULOVIC - Mene su sa slomljenom nogom pustili da šetam po Novom Sadu i niko nije pomogao dok im nisam platio... neverovatno ali istinito!

Pomozi Bože

22.08.2016. 23:04

boze mili .Covek sa 67 godina ubio policajca i moralo da stigne pojačanje. Pa.sta bi bilo da je bio jedan mladi spremni terorista?Ionako ih ima malo slovenaca.Morala bi vojska kompletna da reaguje