Томпсону пријава због усташког поздрава

Ј.КЕРБЛЕР

субота, 06. 08. 2016. у 11:32

Томпсону пријава због усташког поздрава

Марко Перковић Томпсон

Касно у ноћи петак на суботу хрватска полиција уручила је певачу Марку Перковићу Томпсону пријаву јер је гласно извикивао "За дом спремни" на концерту у Книну. Редари спречавали полицију
ЗАГРЕБ:ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА

Касно у ноћи петак на суботу хрватска полиција уручила је певачу Марку Перковићу Томпсону пријаву јер је гласно извикивао "За дом спремни" на концерту у Книну.

Полицајци су Томпсону желели да уруче пријаву чим је завршио концерт, на којем је по ко зна који пут било усташких обележја, а многи из публике носили су црне капе и били обучени у мајице са усташком симболиком. Редари који су обезбеђивали концерт полицији нису допустили да дође до Томпсона и уруче му позив, али су полицајци инсистирали и на крају успели.

У пријави пише да је извикивао гласно "За дом спремни", а на друштвеним мрежама певач којем су забрањени наступи у Немачкој правдао се да су речи "За дом спремни" део песме "Бојна Чавоглаве" и да је посве разумљиво да их је гласно изговарао, певајући песму. Томпсон је очитао и лекцију полицији, тврдећи да у закону нигде не пише да се не сме извикивати "За дом спремни" и да "некима очито смета Олуја и величанствена прослава".

"Да ли је полиција свесна шта ради. Да ли је имала намеру да изазове хаос", пита певач.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Realno

06.08.2016. 11:58

e pa ako su policajci insistirali da dodju do Tomsona morate da zahvalite redarima sto su im dozvolili