Амфилохије: Донираћу органе

В. - И.

01. 07. 2016. у 19:29

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије саопштио је у петак да ће донирати своје органе, поздрављајући одлуку републичког парламента да усвоји закон о завештању органа

Амфилохије: Донираћу органе

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије саопштио је у петак да ће донирати своје органе, поздрављајући одлуку републичког парламента да усвоји закон о завештању органа.

- Ако некоме буду потребни моји остарели органи, ја ћу их завештати и моћи ће и од митрополита имати неке вајде. Чуо сам за закон, који је усвојен у Скупштини Црне Горе о даривању и завештању органа оних који су спремни да се усагласе са тим законом, да дозволе да након њиховог упокојења на прописан начин дарују своје органе за здравље и живот других. Закон је у духу јеванђељских правила, мишљења и живљења - поручио је митрополит Амфилохије.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Sinji Soko

02.07.2016. 04:07

Uzece IH oni sami ,kao I do sada.No kako je krenulo slaba vajda uranium he svoje radio.Vjestacki organi she vec uveliko rade.

КИР СРБИН

02.07.2016. 10:35

Потписао сам Донорску картицу, добровољни сма давалц 79 пута, четвртог јула ми је јубилеј. Владико свака ти је на месту па и ова. Поздрав, од пријатеља. Људи помозите, дајте крв и органе, у рају код Господа нам не треба ништа, добићемо све.