ОГОРЧЕНИ су Равногорци Црне Горе на забрану рада њихове организације, која је "живела" свега 22 дана. Потпредседник Владе и руководилац МУП Душко Марковић најпре је потписом и печатом оверио документ, да би потом он био поништен, уз образложење да је решење донето мимо прописа.

Равногорци ће преко адвоката покушати да жалбом дођу до нове регистрације. А оспоравања у медијима, после објављивања информације да су Равногорци уписани у регистар, покренуо је део невладиног сектора у Црној Гори: СУБНОР, па чак и Бошњачко-америчке асоцијације из Њујорка.

Равногорци Црне Горе су на Марковдан 8. маја боравили на Равној гори, обележавајући устанак који је 1941. против окупатора подигао ђенерал Дража Михаиловић.

- Када сам прешао границу и ушао у Црну Гору, дочекала ме је вест у коју нисам могао да поверујем - каже за "Новости" војвода Милета Павићевић Чича. - Веровали смо да је коначно исправљена дугогодишња неправда и да је омогућено потомцима краљеве војске у отаџбини и следбеницима њихове идеје да добију кров над главом и могућност да легално делују. Има нас доста, а биће и још више када добијемо сагласност државе. Стало нам је да се чује и наш глас о историји која је другачија од комунистичке и титоистичке.

Павићевић каже да је жеља наследника Равногорског покрета да са славних предака скину хипотеку државних непријатеља, али и да ту хипотеку скину и са себе, као њихових следбеника.

- Желимо да откријемо праву истину о четничкој историји која не траје само од Другог светског рата, а Црна Гора је изнедрила много легендарних четничких вођа, јунака којима се и те како може дичити - каже Милета Павићевић.

Он је због своје опредељености доживљавао разне невоље, а многима из власти сметала је и његова сличност са ликом Драже Михаиловића. Због тробојке и шајкаче теран је из спортских дворана.НАЗИВ УЛИЦЕ

Мој дом је отворена кућа за сваког равногорца и тако ће бити. Овде су долазили Радован Караџић, покојни Јован Рашковић, писци и песници, академици, црквени великодостојници. Лично ћу поднети захтев надлежнима у Подгорици, да се улица у којој станујем преименује у Равногорску - поручује Чича.