Подгорица - Ударили су чланови СУБНОР-а, НВО, странака по црногорским равногорцима, захтевајући од државе да се укине недавна регистрација Равногорског покрета у Црној Гори, коју је својим потписом оверио Душко Марковић, потпредседник Владе. Чак се у ту хајку укључила и Бошњачко-америчка национална асоцијација из далеког Њујорка!

- Регистрација четничког покрета је један од доказа, али и велика опомена Бошњацима, да увек и на сваком месту требају и морају подсећати на српско-црногорске разне злочине и геноцид који су кроз време чинили зликовци попут Михајловића, Ђуришића, Милошевића, Караџића, Младића, Булатовића, Ђукановића, Шешеља, поручили су из бошњачке организације.

- Црна Гора није и неће бити Равна гора саопштавају из СУБНОР-а, након чега су се огласили и либерали и Грађанска алијанса, апелујући на МУП Црне Горе да укине одлуку о регистровању овог невладиног удружења.

На притисак једног дела Црне Горе да се укине регистрација Равногорског покрета уследио је одговор Милете Павићевића Чиче, представника ове НВО, који подсећа да је покрет у Црној Гори регистрован сходно позитивним прописима и законима државе као што су регистроване на хиљаде невладиних организација, тако да нема никаквог основа за оволику буру у јавности:

- НВО Равногорски покрет није никакав ексклузивитет Црне Горе већ представља организацију која је регистрована како у земљама региона, Србији, Републици Српској, тако и у земљама Европе, у САД, у Канади и Аустралији. Равногорски покрет у Црној Гори нема намеру да изазива никакву верску или националну мржњу - истиче Павићевић.

ТУЖБЕ

- Сви напади након регистрације нашег покрета представљају континуитет кривотворења историје. Обавештавамо све оне "душебрижнике" који су се последњих дана усудили да клевећу и износе неистине и увреде на рачун наше организације да ћемо убудуће задовољење затражити пред правосудним органима Црне Горе.