Сарајево: Данас помен страдалим војницима ЈНА

С. М.

03. 05. 2016. у 08:18

Годишњица погибије у Добровољачкој улици у Сарајеву: Присуствоваће преживели припадници ЈНА из Новог Сада, Београда, Шапца, Прњавора, Рудог и Бијељине, као и чланови породица страдалих

Сарајево: Данас помен страдалим војницима ЈНА

САРАЈЕВО - Служењем помена, прислуживањем свећа, полагањем цвећа и мирном шетњом данас ће у некадашњој Добровољачкој улици бити обележене 24 године од страдања 42 и рањавања 71 припадника ЈНА у Сарајеву.

Председник Пододбора Владе РС Велимир Дуњић изјавио је за Срну да су припреме за обележавање завршене и изразио очекивање да ће све проћи без инцидената. Од Министарства унутрашњих послова, Министарства саобраћаја Кантона Сарајево, ватрогасне службе и Хитне помоћи су добијена одобрења за одржавање оваквог скупа.

По Дуњићевим речима, обележавању страдања присуствоваће преживели припадници ЈНА из Новог Сада, Београда, Шапца, Прњавора, Рудог и Бијељине, као и чланови породица страдалих. Скупу ће присуствовати и представници Амбасаде Србије у БиХ, као и изасланик члана Председништва БиХ из РС Младена Иванића. Окупљање је заказано за 9 часова испред Спомен-цркве у Миљевићима, у којој ће бити служен помен страдалима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Јабре

03.05.2016. 09:13

Нека им Бог душу прости, убијање деце на одслужењу војног рока није геноцид за "међународну заједницу" али уништње злочиначке 10. Муслиманске дивизије у Сребреници јесте ...

Sofija

03.05.2016. 11:54

Poginulima neka je laka zemlja,sa nadom da ce neko kad tad da odgovara za ova ubistva!