Крстичевић против крста!

В. Кадић

11. 04. 2016. у 09:46

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије оптужио државну Управу за заштиту културних добара

Крстичевић против крста!

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије

Никшић- Управа за заштиту културних добара према јединој канонској православној цркви у Црној Гори- СПЦ, понаша се као према криминалној групи! Та управа се понаша према Митрополији и цркви уопште као што се полиција понашала према криминалцима, и то се десило у више махова, казао је је митрополит црногорско-приморски Амфилохије у Јован долу код Никшића, скиту манастира Острог.

Управа за заштиту културних добара на чијем је челу Анастазија Мирановић, најавила је пре два дана, да ће поднети пријаву против Митрополије црногорско-приморске, због наводног скрнављења манастира Режевићи -споменика културе под заштитом државе старог осам векова! Митрополит је због тога критиковао и упад инспектора Управе Веселина Крстичевића у манастир Подластву.

- Да је полицијски инспектор не би се тако некултурно и нечасно понашао. Не приличи некоме ко је задужен за очување културе да упада у келије монахиња и оптужује било кога за било што, казао је Амфилохије. - Инспектор има право да буде безбожник, али мора да поштује место где дође. Чуо сам да је он римокатоличког порекла, и то не смета, али он мора да буде образован. Такође чујем да су његови неки преци били усташе. Морам подвући да се Крстичевић понашао као најгори полицајац према цркви која је стуб културе у Црној Гори! Ја се спремам да упутим акт Министарству кутлуре да уколико они не смире тог човека и поставе стручну и културну особу на то место, ја ћу њему да забраним приступ манастирима и светињама, јер се он понаша беспризорно према људима који уграђују свој живот и своју младост у тим светињама. Нека ме суде, ако треба.РАСПОП

-Такозваног митрополита Мираша Дедеића ће муслимани вероватно предложити за свога муфтију, или хоџу, јер је он исповедио једног Бога Алаха и његовог пророка Мухамеда, казао је митрополит Амфилохије, алудирајући на недавну изјаву самозваног поглавара НВО „ЦПЦ“ да је „Алах један, и њему се сви молимо“.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

flamantes

11.04.2016. 13:30

Viđi mitropolite Srpske Crkve, nije on protiv krsta, nego protiv tebe i tebi sličnih, koji su devastirali i uništili sve crnogorske spomenike. Tebe bi trebalo poslatu u Hag zbog zlodjela, ali ser nadam da će Bog veliki dati tebi zasluženu nagaradu, jer ni sa 10 života ne bi odslužio ljudsku kaznu koja ti pripada

Mile

11.04.2016. 23:52

@flamantes - O cemu pricas nesreco??? Kakve crne crnogorske spomenike???? Manastir Rezevice je podigao srpski kralj Stefan Prvovencani Nemanjic kada Crna Gora nije ni postojala a kamoli pridev "crnogorski"!

gvozdilj

11.04.2016. 16:24

Pa zašto Novosti ne objave zašto je crngorska država optužila Mitropoliju?? , dajte da znamo šta su to devastirali ili nisu devastirali??Ovako ste samo objavili da Amfilohije baca po običaju kletve i prozivke , i kao je SPC u Crnopj Gori postala "mučenica".Ne volim crnogorske vlasti i mislim da su Srbi i Crnogorci isiti narod , ali ovog Amfilohija ne mogu očima videti jer to nije vladika već oličenje bahatosti i svega onog što nije hrišćanski i zašta se predstavlja.

Rusofil 2

11.04.2016. 18:45

@gvozdilj - Gospodin Amfilohije Radovic je trenutno naj-cestitiji Srbin u Srbskome rodu, borac koji se bori da sacuva Srbe i Srbsku pravoslavnu crkvu u Srbogori, od izroda i protiv-njegosevaca, jedan od tih izroda je i ovaj gvozdilj.

Џмрљ

11.04.2016. 20:18

Драги Админе,очигледно си Монтенегрини па ме интересује јеси ли сада главна фаца у Малом Иђошу или Гусињу?

Ситар

11.04.2016. 20:39

Српска православна црква у Црној Гори је темељно угрожена! Она је последња( и највећа) препрека заокружења нове црногорске државности и идентитета!!!Нападнута је вишеструко и систематски! Друга је ствар што су и Србија и Црна Гора препуне атеиста и црквеномрзитеља а њима је пропаст цркве значајнија и милија него очување било каквог националног интереса!!

Mujo

11.04.2016. 20:42

Jadnici vi sto lazno govorite vi ce te odgovarati pred bogom.Vladika cestiti covek koji gradi i obnavlja Srpske svetinje,vi ste crno ali kosuljasi kao vas ministar proverite njegovu familije u drugom sv ratu, ustase ,kao vas raspop Dedaic rekao je da se moli.alahu jadni nasi ivasi preci koji su ginuli za krst casni .Molim vas ne blatite naseg velikog vladiku ako vam smeta njegov patriotizam i Srpsto menjaj te veru ali vi ste je vec promenili vasim izjavama.

Mrki

12.04.2016. 20:18

Milo da rece sad da je srbin , nebi bilo vecih sRba od njih! Njima Smeta krst jer znaju sto ih ceka , za to krive vladiku naseg, dolazi vrijeme kad cemo mi morat braniti ove svetinje od Ovih dukljnsko vatikanskih olosa , boga niko porazio nije , niti ce!!!

buda

13.04.2016. 14:40

Ovdje je pravoslavna crkva svakodnevno na udaru dok ove druge niko ne pominje u slicnom kontekstu.Da podsjetim da nepravoslavnih objekata ima vise i da oni nijesu dio nase kulture vec tudje.