КОТОР - Наставља се рат криминалних кланова у Котору. У недељу вече, неко је пуцао у леђа Војину Ступару, који је са тешким повредама пребачен у Општу болницу и његово стање је јуче било стабилно.

Ступар се у полицији води као безбедоносно интересантна особа, блиска тзв. шкаљарском клану, а једно време је обезбеђивао једног од његових вођа, Јовицу Вукотића.

Полиција је успела да сазна име особе, која је покушала да убије Ступара, зета Которнина Игора Божовића (48), који је пре три године осуђен на пет година затвора, због посредовања у шверцу 35,98 килограма кокаина из Јужне Америке у Шпанију. Потера за атентатором јуче је настављена, а засад се не зна да ли је нападач имао помагаче. Увиђај на месту покушаја убиства обавили су виши државни тужаилац из Подгорице и стручњаци Форензичког центра МУП Црне Горе.

Полиција још није сигурна каква је позадина ове пуцњаве у Котору. Добри познаваоци прилика сматрају да је у питању наставак окршаја између шкаљарског клана и људи блиских браћи Шарић. Као плод њихове нетрпељивости и борбе за превласт у Котору.