Хрватска телевизија угашена на три дана због говора мржње према Србима

Бета

22. 01. 2016. у 16:39

Хрватска телевизија угашена на три дана због говора мржње према Србима

Фото: youtube.com

Веће за електронске медије казнило је локалну загребачку телевизију З1 привременим одузимањем концесије на три дана због говора мржње у емисији "Марков трг" уредника и водитеља Марка Јурича
Веће за електронске медије казнило је локалну загребачку телевизију З1 привременим одузимањем концесије на три дана због говора мржње у емисији "Марков трг" уредника и водитеља Марка Јурича.

Привремено одузимање концесије почиње од 26. јануара у поноћ. Веће је једногласну одлуку донело због кршења Закона о електронским медијима, а што је утврђено на основу бројних притужби грађана. Веће је саопштило да ће се спис предмета проследити надлежном Државном тужилаштву на поступање.

Јурич је 19. јануара у емисији упутио поруку Загрепчанима који шетају Цветним тргом да буду "опрезни будући да је у близини црква (Српска православна црква) у којој столују, да парафразирам једног српског министра, четнички викари".

"Припазите када се шетате Цветним тргом, поготово мајке с децом, да не би који од тих четничких викара истрчао из цркве и у својој манири клања извео свој крвави пир на нашем најлепшем загребачком тргу који би можда требало обележити таблама - пази, оштар четник у близини", рекао је Јурич у одјави емисије.

Хрватско новинарско друштво (ХНД) и Српско народно веће (СНВ) оштро су осудили говор мржње и тражили реакцију надлежних органа.

Прочитајте још:
* Хрватска: Вређање Срба позив на линч!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (18)

Петар

22.01.2016. 18:30

Овај Хрват је Србин, јер ниједан Хрват не би имао срце да каже овако нешто на сав глас

minus

22.01.2016. 21:28

@Петар - Hrvati ne postoje, njih je izmislio Vatikan 1901. godine da označi pokatoličene Srbe kao zasebnu naciju!

Tikov

23.01.2016. 10:45

@Robert - Robertuse glave ste sekli Nemcima u tridesetogodisnjem ratu ima nemacka molitva napisana na luteranskim crkvama: Boze cuvaj nas rata, kuge i Kroata!

Јабре

23.01.2016. 14:09

@Robert - Тиков ја у то нисам веровао док нисам отишао у Бадхерсфелд где су нам то испричали туристички водичи. Пише и у брошурама.

Абердар

23.01.2016. 00:34

Па целу Хрватску треба "угасити" на дуже време!!

Goran Mitrovic

23.01.2016. 06:39

Odlicno sto je gospodin Robert napusao"Svi smo mi.."...cisto da to uvek podseca srpsku naciju ko su i sta su,i da vise NIKAD I NISTA SA NJIMA.Upravo zbog toga sto ih nasi ponovo pocinju svojatati kao rod rodjeni.Izgubili smo sve i pogazlili milione svojih zrtava ulazeci u zajednicke drzave,o onda ispadnemo okupatori.

Mилвас

23.01.2016. 15:35

Комшије Хрвати поведите рачуна о здрављу. Имате много болесних.