Оптужени командант Армије БиХ за убијање Срба на слободи

С. М.

09. 12. 2015. у 19:34

Суд у Sарајеву није одредио притвор команданту Трећег корпуса Армије БиХ. Уместо решетака, забрана напуштања земље и јављање полицији

Оптужени командант Армије БиХ за убијање Срба на слободи

Сакибу Махмуљин

СУД БиХ одбио је у среду предлог Тужилаштва БиХ да се осумњиченом за ратне злочине, генералу Армије БиХ Сакибу Махмуљину одреди једномесечни притвор, због оптужби да није спречио свирепо убиство 50 заробљених српских војника. Њих су побили муџахедини окупљени у одред "Ел муџахид", који су српским заробљеницима секли главе и са њима се сликали као са трофејима.

Одред "Ел муџахид" је деловао у склопу 3. корпуса Армије БиХ, на чијем челу је био Махмуљин. Суд БиХ је прописао Махмуљину мере забране напуштања земље и редовно јављање у полицију.

Тужилаштво Махмуљина сумњичи за ратни злочин и командну одговорност над јединцом "Ел муџахид" на подручју Возуће 1995. године.

Како је поступајући тужилац Седин Идризовић казао, притвор је затражио због страха од бекства и могућег утицаја на сведоке, али одбрана се противила одређеним мерама притвора уз образложење: Да је Махмуљин хтео да побегне, побегао би пре 20 година, а не сада.

Махмуљин са Изетбеговићем

Адвокат Махмуљина је изјавио да је он осумњичен за кривично дело које није постојало у време извршења радњи које му се стављају на терет. Суду БиХ кратко се обратио и осумњичени Махмуљин. Он је рекао да је овај предмет већ вођен у Хагу против генерала Расима Делића и да је он у овом предмету такође био осумњичен, али да против њега никада није подигнута оптужница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

borac

09.12.2015. 21:39

Šta ste očekivali od suda BiH, da ga zatvore,jeli?Pa nije ,to, Srbin, koji je ošamario muslimana, i, sud ,mu odredi pritvor, odmah.

@@@

10.12.2015. 00:30

Ako i pored vise nego jasnih i brojnih dokaza ne osude zlocince iz svojih redova..fakticni BiH ne moze opstati..Nikada se nece postici poverenje upravo zbog ovakvog ponasanja bosanskih muslimana..

Crnifx

10.12.2015. 07:37

BiH je gotova i ovi fildžanlije u Sarajevu to znaju, nikad BiH neće biti država.

Vuk

10.12.2015. 10:05

Od ovog suđenja nema ništa samo žele malo da spuste tenzije oko pravosuđa ovi zločinci će biti procesuirani ali neće biti presuđeni mada ima i video snimak kada zarobe srbske borce na Vozućoj posle toga mu odsjeku glavu motorkom pilom stave glavu na zemlju i na glavu jedan od mudžahedina stavi svoju nogu.Ima takvih nemilih događaja mnogo ali zapad neće dozvoliti da se presaude zločinci drugih nacijonalnosti sam primjer je Ante Gotovina i Naser Orić.

Vinka

10.12.2015. 13:20

Dok su mudzahedini sekli glave Srbima, tad su bili borci koji su se borili protiv srpske agresije ,a danas kad seku glave Amerima, Englezima,Francuzima,Hrvatima, tek sada ih nazivaju pravim imenom (teroristi). Toliko o ljudskim pravima iz zapadnih zemalja i politicara.