КОМЕНТАР: храм

ВЕЛИША Кадић

31. 10. 2015. у 17:37

Ни у највећем кошмару нико није могао помислити да ће се Саборни храм Христовог Воскресења у Подгорици наћи на мети САЈ

КОМЕНТАР: храм

НИ у највећем кошмару нико није могао помислити да ће се Саборни храм Христовог Воскресења у Подгорици наћи на мети Специјалне антитерористичке јединице полиције Црне Горе! Нажалост, то се десило у суботу 24. октобра, око 23 сата после разбијања демонстрација грађана окупљених на Немањиној обали у организацији Демократског фронта. Тада су у великом бесу специјалци ударили на светињу, испалили сузавце и шок-бомбе!

Нема тог црногорског патриоте који може бити равнодушан према овом варварском чину "елитне" јединице. Ово је био најбруталнији и најотворенији напад државе на светињу, после оног када су окупатори Аустрогари пре једног века кидисали на врх Ловћена и обурдали Његошеву капелу, која је у то време била симбол српства и српске Црне Горе.

Забринутост због оволиког испољавања мржње и беса не крију у Митрополији црногорско-приморској. Ако је велики број полицајаца и њихових породица управо у овоме храму примио Свету тајну крштења и венчања ко су онда та униформисана лица и одакле су дошли?

Узнемирени су православни верници у Црној Гори, што се види и на литургијама после "братске погибије". Сузавац се још осећа, док сакупљене чауре остају као ружно сведочанство. Свештенство и монаштво упућује молитве Св. Василију Острошком и Св. Петру Цетињском да им опросте речима распетога Христа: Опрости им, Боже, јер заиста не знају шта чине. Да ли ће неко од бомбаша, када скине маску са лица, смоћи снаге да у овој светињи затражи опрост грехова?Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

alex

01.11.2015. 04:52

Vi i vase sulude "svetinje" iza kojih stoje popovi lopurde. Ma dosta vise ! Vreme je da pakuju prnje svoje, i pravac Pasaluk beogradski.

otpor

01.11.2015. 12:43

Lepo epsko poetski rečeno... Kao o Kraljeviću Marku... Sa mnogo prigodnih emocija,,, Bože, koje smo mi žrtve... Ali se ne damo duhom... I narodnim epskim pesmama...