Москву брине претерана употреба силе у Црној Гори

Taнјуг

27. 10. 2015. у 18:47

Москва је забринута због претеране употребе силе коју су црногорске власти употребиле против демонстраната у Подгорици и одбацили оптужбе на рачун Русије о умешаности Москве у провоцирању нереда у Подгорици

Москву брине претерана употреба силе у Црној Гори
МОСКВА - Москва је забринута због претеране употребе силе коју су црногорске власти употребиле против демонстраната у Подгорици и одбацили оптужбе на рачун Русије о умешаности Москве у провоцирању нереда у Подгорици, саопштило је данас руско Министарство спољних послова.

"Кад је реч о Русији, веома смо забринути, не због слободног избора који треба да начини црногорски народ, већ због претеране силе коју су власти Црне Горе употребиле да угуше мирне протесте", наводи се у саопштењу.

Министарство је навело и да црногорски премијер Мило Ђукановић, који је раније рекао да су српски националисти и Русија играли активну улогу у организовању антивладиних протеста у Подгорици, није изнео ниједан доказ за ту тврдњу преноси Тасс.

"Премијер Мило Ђукановић није изнео ни једну једину конкретну чињеницу имагинарне руске умешаности у подстицање социјалне напетости у Црној Гори о наводној руској умешаности у подстицању социјалних тензија, јер таквих чињеница и нема", наводи се у саопштењу.

Даље, руско министарство истиче да је Ђукановићев циљ јасан.

"Он жели да пребаци одговорност за све више сукоба у Црној Гори, тако што потпуно игнорише мишљење значајног дела црногорског друштва", закључује руско МИнистарство спољних послова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)