ШОКАНТАН ВИДЕО: Избеглице спавају на српским гробљима

Новости онлине

23. 09. 2015. у 19:38

Британски “Channel 4” објавио се снимак на коме се види како избеглице спавају на православном гробљу у Товарнику

ШОКАНТАН ВИДЕО: Избеглице спавају на српским гробљима

Фото: Twitter

Британски “Channel 4” објавио се снимак на коме се види како избеглице спавају на православном гробљу у Товарнику.

Хрватска полиција је, иначе, хтела прошле ноћи да под окриљем мрака пребаци у Србију већу групу миграната преко границе на Дунаву, близу Бачке Паланке, што је српска полиција успела да спречи, сазнаје Танјуг из два извора.

Хрватска полиција покушала је преко Шаренградске аде, хрватског речног острва на Дунаву у близини Бачке Паланке, током ноћи да у Србију врати већу групу избеглица.

Српска полиција успела је да спречи тај покушај, користећи патролне чамце са рефлекторима и ротацијама.

Извори Танјуга су навели да је због тога појачано присуство припадника граничне полиције Србије.

Шаренградска ада је српско речно острво, на делу где Дунав чини границу са Србијом, а налази се близу Бачке Паланке.

Све о избегличкој кризи можете да прочитате ОВДЕ.

Погледајте видео:
— Channel 4 News (@Channel4News) September 22, 2015

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (23)

Greska

23.09.2015. 19:47

Sarengradska ada je predmet spora sa nasom zemljom. Tako da mislim da je u najmanju ruku neodgovorno da se infomracije ne provere.

Gordana

23.09.2015. 20:14

Ovo sam sto videla i na ITV Britanskoj stanici...Nisam zanla da se radi o nasim prostorima....Uzas!

Bugi

24.09.2015. 12:04

@hr - To je bila njegova zelja,iz prilozenog se vidi da oni spavaju NA groblju.

Viking

23.09.2015. 20:49

Ove ljude treba proveravati, odvojiti prave od ekonomskih migranata ili ne daj boze terorista. Nekima stvarno nije lako dok drugi koriste patnju drugih. Pred evropom je veliki zadatak, sad se na muci poznaju junaci, dojadilo je svima vise njihovo sepurenje I prosipanje pameti o ljudskim pravima...aj sad da vas vidim.

Немања

23.09.2015. 21:25

@Mr.Neo - Како да не.Да их отераш из Београда на Динару требала би ти јача олуја од Туђманове.

SOFIA

24.09.2015. 03:13

@Mr.Neo - Hvala dragom Bogu pa za sve nas iz Hrvatske nije bilo mesta u Beogradu,a samo da znas da su na Dinari zivjeli pravi srpski domacini koji su posteno radili i sve sto su imali posteno stekli ,patrijahalno odgajani ,na dDinari nisu rasli probisvjeti kao u Beogradu.

Dragan

23.09.2015. 21:00

Eto za takve je naša vlast otvorila račun za prikupljanje donacija i o takvima stalno gledamo tugaljive priče na našim televizijama i to već prelazi granice dobrog ukusa i postaje patetika. Prema takvima mi pokazujemo humanost, a evo kako nam vraćaju. Vreme je za potpuni zaokret našeg ulagivačkog ponašanja prema migrantima dok ne bude kasno.

Mms

24.09.2015. 08:49

Nece ih Evropa proveravati, vratice ih kod nas, mi cemo ih ugostiti, kako prilici Srbinu, a ti rajo domaca gledaj sta ces, a za kud ces ne znam.

blesav

24.09.2015. 08:56

pravi je momenat da Srbija zatrazi prihvat srpskih izbeglica iz Hrvatske!Imju i oni pravo da se vrate svojim kucama!!!Mislim da sposoban pregovaracki tim ovoga puta moze da uradi mnogo za Srbiju!.Zatrazite medjunarodnu konferenciju o izbeglim Srbima.

GALEB BIJELI

24.09.2015. 11:39

Pitanje za sve razumne i objektivne komšije; da li mislite da su ovakve scene u EU moguće? ODGOVOR; NISU MOGUĆE! Takodjer; nije moguće da vlast nema nikakvu kontrolu nad izbjeglicama,t.j. ni kako,kada i kuda ulaze, ni kako,kada i kuda izlaze. Vidite; baš iz tih razloga moramo blokirati granicu sve dotle dok ne počne vaša vlast raditi odgovorno i u duhu dobrosusjedstva!

Dragan P.

24.09.2015. 13:20

@GALEB BIJELI - Blokirajte granicu kao Mađari, dakle samo za migrante, a ne za sve živo. Na ovo što ste uradili nemate nikakvo pravo prema svim međunarodnim sporazumima. Naša vlada oko ovoga treba da digne frku tako veliku da vas na kraju izbace iz EU, UN, i sa zemaljske kugle! Niko se ovako nije ponašao, da zabranjujete svim građanima neke zemlje ulazak u Hrvatsku! Ej! Gde to ima? Čak ni u vreme rata nije toga bilo! Doduše, kad ste vi u pitanju, prvo treba da vidimo gde je ta granica...

Dragan P.

24.09.2015. 13:27

@GALEB BIJELI - I šta ti to uopšte znači da naša vlast treba da radi "odgovorno i u duhu dobrosusjedstva"? Verovatno smatraš da treba na silu da zadržavamo migrante u Srbiji da ne bi slučajno ušli u vašu lijepu? Pa to je valjda vaš posao, branite se ako umete. Nijedna zemlja nije sprečavala migrante, kad jednom u nju uđu, da je napuste. Nije Mađarska digla zid prema Austriji, već prema Srbiji, odakle ulaze. Ni vi ih ne sprečavate da uđu u Mađarsku, već naprotiv, liferujete ih masovno tamo i u Sloveniju! Svašta.

Lazar Srećković

25.09.2015. 09:51

@GALEB BIJELI - O kakvom dobrosusedstvu ti govoriš kad nas vaš premijer javno naziva "barbarima" kad nas šikanirate za stvari na koje nemamo uticaj a pri čemu radite isto to za šta optužujete Srbiju? Zašto mi da popuštamo? Izbeglice idu preko Hrvatske jer ne mogu da prođu preko Horgoša, jel neko od vas shvata da Mađari propuštaju običan saobraćaj ali izbeglice ne propuštaju, a preko Rumunije pa Slovačke pa Češke im je znatno duži put. 5 MESECI su išli samo preko Horgoša čoveče pa ni Mađari nisu lupetali kao vi.

G.

24.09.2015. 15:22

Ovo samo Hrvati govore o sebi kakav su narod. Netreba da idu u crkvu da se mole. Grehe koje i dalje cine, bog im oprostiti nece. Ovo je toliko ponizavajuce za hrvatski narod a ne srpski. To samo potvrdjuje ko su oni.