Ђукановић био мета атентатора 2007?

Велиша КАДИЋ

17. 09. 2015. у 16:42

Специјално државно тужилаштво проверава да ли је 2007. постојао план за ликвидацију премијера Црне Горе. Медојевић: Председник Владе страхује за своју безбедност због "рата кланова у ДПС"

Ђукановић био мета атентатора 2007?

Андрија Јовићевић и Мило Ђукановић сада на различитим странама

ПОСЛЕ осам година чекања, специјално државно тужилаштво тек ових дана проверава да ли је крајем 2007. и почетком 2008. постојао план за убиство Мила Ђукановића, председника Владе Црне Горе! Иако је од тада до данас много воде потекло Морачом, никада нико није одговарао за ту причу која је у то време "лебдела у ваздуху". Наводно се радило о професионалном убици који је требало да преко експлозивне направе велике разорне моћи удари на председника Владе Црне Горе. Специјални тужилац Миливоје Катнић оцењује да се ради о кривичном делу - тероризам у покушају, на штету Ђукановића.

Остало је нејасно због чега је ова информација свих година држана далеко од очију јавности, када се зна да је "на време" пријаву тужилаштву поднео некадашњи службеник Агенције за националну безбедност Василије Мијовић. Сада Катнић провера Мијовићеве наводе да је Андрија Јовићевић, бивши шеф црногорске полиције, од њега тражио да за рачун у то време високопозиционираних српских политичара организује ликвидацију Ђукановића.

Члан парламентарног одбора за безбедност и одбрану, Небојша Медојевић, сматра да овом истрагом Ђукановић показује страх који је последица "рата кланова у ДПС".

- Страхује он за своју личну безбедност и то није без основа. Ђукановић је преварио и издао много опасних и моћних људи који су од њега очекивали подршку и заштиту. Под притиском САД и Европске уније приморан је сада да пушта низ воду неке људе из политичког, али и света криминала, који су му у једном тренутку били сигуран ослонац, каже за "Новости" Медојевић. - Мило Ђукановић добро зна да Андрија Јовићевић није човек формата Света Маровића, већ да се ради о храбром и достојанственом човеку кога не могу уплашити методе Удбе. Ђукановић је у страху и од народа, али и због свођења рачуна и сада очајнички покушава да фабрикује лажне афере, застрашујући народ, призивајући неке сукобе и инциденте.

ХАРАНГА У Демократском фронту оцењују да је режим кренуо у медијску харангу против Андрије Јовићевића, бившег министра унутрашњих послова и једног од лидера некадашњег блока за заједничку државу Србије и Црне Горе. - Свесни смо да имамо посла са политичком организацијом која је одавно своје партијске органе изместила у просторије АНБ, поручују из ДФ.

Својевремено је сада покојни Вукашин Мараш, функционер црногорских служби безбедности, по сопственом признању, крајем деведесетих и политичког разлаза Ђукановића и Милошевића, открио намеру одређених кругова из Србије који су наводно хтели да науде Ђукановићу. Све се дешавало уочи другог круга председничких избора у Црној Гори, када је илегално стигла група из Београда и Новог Сада која је бројала чак 11 мишићавих момака. Они су били смештени у подгоричком хотелу "Љубовић", али је Марашева екипа "провалила" њихов паклени план и у ноћној акцији 14. октобра 1997. ставила "лисице" на руке људима са "дебелим криминалним досијеима", који су, како се тада причало, били део "црвених беретки".

Безбедност Ђукановића је, наводно, била угрожена и 1999. године у време НАТО агресије на Србију и Црну Гору, када је он "политички летео на крилима Алијансе", иако су бомбе сејале смрт по Даниловграду и сиромашној варошици Мурино.


НАЈАВИО УБИСТВО

Порука коју је недавно преко једног портала саопштио Подгоричанин Лука Вукојевић (28), да ће убити премијера Мила Ђукановића како би спасао нацију, дигла је на ноге полицију у главном граду, која је врло брзо ушла у траг аутору и против њега поднела кривичну пријаву, јер је, по њиховим проценама, угрозио безбедност премијера.

Међутим, приликом првог саслушања Вукојевић је казао да није имао намеру да било коме прети, а посебно не да оствари оно што је написао.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Leka

17.09.2015. 17:18

Ma jok bre brale,nikakav atentat nije u pitanju,nego posle bombe u kafiću ,pre neki da,u kojem se druži milo sa svojim klanom,počeli da farbaju odpozadi.Uz to načet Marovićev klan,pa i otuda duva gada vetar.Da je bilo bilo kakve indicije oni bi na sva zvona optužili Srbiju još 2007 godine.Znaju dole svi ko sa kim jede iz istog tanjira i ko je kome dužan. Biće na kraju po "zaslugama".

КИР СРБИН

19.09.2015. 11:18

Почео обрачун мафије у монтенегру. Доста су се и уздржавали.