Карловац: Жена пронашла арсенал оружја на имању

Танјуг

недеља, 16. 08. 2015. у 10:59

Карловац: Жена пронашла арсенал оружја на имању

Илустрација

Једна 51-годишњакиња из Драганића код Карловца добровољно је предала полицији ручни ракетни бацач и већу количину минско-експлозивних средстава које је пронашла на свом имању

Једна 51-годишњакиња из Драганића код Карловца добровољно је предала полицији ручни ракетни бацач и већу количину минско-експлозивних средстава које је пронашла на свом имању, саопштила је данас карловачка полиција.

У саопштењу се наводи да је жена јуче на свом имању пронашла и предала ручни ракетни бацач, ручну бомбу, око 10 килограма експлозива, три метра спорогорећег штапина, три противпешачке мине и 1.500 комада муниције различитог калибра, пренела је агенција Хина.

Против ње неће бити поднета пријава за недозвољено држање оружја и експлозивних ствари јер је сама пријавила наоружање и добровољно га предала полицији, у складу са акцијом "Мање оружја - мање трагедија", којом је без икаквих санкција грађанима омогућено да добровољно предају илегална убојита средства и оружје.

У полицији напомињу да грађани не треба сами да доносе у полицију оружје и експлозивна средства да не би дошло до активирања и нежељеног повређивања, већ да о својој одлуци обавесте полицију да би по наоружање дошли полицајци за противексплозијску заштиту.

Коментари (2)

Hm

17.08.2015. 08:34

zasto ne napisete da nije podneta krivicna prijava jer jos nije utvrdjeno da li zena ima ikakve veze sa tim oruzjem ??? napisali ste da nije podneta kr. prijava jer je zena "prijavila" sama oruzije i zato sto je to u skladu sa nekom tamo akcijom, tako podmecete, bez.ikakve prethodne provere i potvrde, da je to oruzje zenino. Opet politicke promocije postaju vaznije od krivicnog prava, bruka.