Хрватска: Пао спортски авион код Дарувара, двоје погинулих

Танјуг

недеља, 02. 08. 2015. у 09:41

Хрватска: Пао спортски авион код Дарувара, двоје погинулих
У близини спортског аеродрома у Дарувару се јутрос срушио спортски авион, при чему су погинула двојица чланова Аеро клуба Ждрал Дарувар Владимир В. (57) и Томислав Б. (27)

У близини спортског аеродрома у Дарувару се јутрос срушио спортски авион, при чему су погинула двојица чланова Аеро клуба Ждрал Дарувар, објавили су данас хрватски медији.

Околности несреће се још утврђују, али је потврђено да се авион запалио након удара о земљу, објавио је сајт Индекс.хр, додајући да су на месту несреће ватрогасци, полиција и хитна помоћ.

"Авион је полетео па направио маневар налево и ођедном се из непознатог разлога срушио на оближње брдо, при чему је експлодираои запалио се. Две особе су на месту погинуле. Након неколико минута ођекнула је још једна детонација, а највероватније је дошло до експлозије резервоара. Није било помоћи за њих двојицу", рекао је сведок несреће за дневник.хр.

У несрећи су погинули Владимир В. (57) и Томислав Б. (27), у чији је помен већ објављена комеморативна фотографија на Фејсбук странама Аеро клуба Ждрал Дарувар. "Мирно небо на путу за вечност", наводи се у једном од бројних последњих поздрава "небеским пријатељима" на страницама клуба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

baunti

03.08.2015. 02:33

@darki001 - Nije lijepo saliti se na ovakav nacin - proslava "oluje" je sprdanje, slazem se, ali su ovdje dva nevina zivota ugasena. Ne bih nikome pozelio da izgubi svoje najblize, pogotovo mlade ljude. I kod nas ginu skoro svaki dan, i to je tuzno. Saucesce porodicama poginulih.