Арапи купују земљу у Херцеговини?

Танјуг

27. 04. 2015. у 18:08

Арапи желе да купе минимум 500 дулума (50 хектара) земље на подручју Херцеговине и за то су ангажовали агенције за некретнине у Сарајеву

Арапи купују земљу у Херцеговини?

Илустрација

САРАЈЕВО - Арапи желе да купе минимум 500 дулума (50 хектара) земље на подручју Херцеговине и за то су ангажовали агенције за некретнине у Сарајеву, пише "Дневни лист".

За тај посао агенције су ангажовале посреднике у Херцеговини који траже потенцијалне продавце земљишта.

Према сазнањима тог листа, Арапи су агентима за продају рекли да земљу траже да би у Херцеговини инвестирали у производњу органске хране. Цена која се у старту нуди је једна марка за километар квадратни, што је, наводи тај извор, мизерна бројка, преноси Срна.

Лист подсећа да је познато да су Арапи последњих година покуповали бројне некретнине у Сарајеву и околини и да их је све више заинтересовано за куповину у БиХ.

Према подацима Министарства безбедности, у БиХ су регистроване 232 компаније држављана Кувајта. Од тог броја многе нису активне, па се сумњало да служе као покриће за добијање боравка и куповину некретнина.

То Министарство, такође, наводи да у БиХ борави неколико хиљада особа из арапског света.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Lala

27.04.2015. 18:34

Baš su blesavi, ko još plaćazemlju , u Srbiji se samo obrate Vučiću i dobiće na poklon odmah koju hiljadu hektara najplodnije Vojvođanske zemlje. Dok se naši vlastodršci opamete bićemo sluge na spostvenoj zemlji i ovako već skoro ništa nije neše, sve su stranci pokupovali!

Branko

27.04.2015. 19:02

Ukoliko je cena jedna marka za kilometar kvadratni, ja sam spreman da ponudim jedan evro po kilometru kvadratnom za celu teritoriju BiH... Mislim da Vam se potkrala greška, verovatno je u pitanju metar kvadratni.

Marko Matoničkin

27.04.2015. 20:49

1 km2 = 100 ha a cenu koju nude je nipodaštavanje zdravog razuma.

vuk

27.04.2015. 20:50

"Cena koja se u startu nudi je jedna marka za kilometar kvadratni, što je, navodi taj izvor, mizerna brojka, prenosi Srna." ... hehe sta zna malo dete sta je kilometar kvadratni , salu na stranu verovatno se misli na metar kvadratni

GALEB BIJELI

28.04.2015. 17:34

Ovo nije drago nikome iz susjedstva! A što se cijene tiče- to je sigurno zabuna, jer ona mora biti puno, puno veća!