Тачи, врати нам Метохију!

В.Н.

10. 01. 2015. у 13:30

Тачи, врати нам Метохију!
Долазак потпредседника Владе Косова у Подгорици на позив Мила Ђукановића усталасао Црну Гору. Митрополит Амфилохије: Долази гост руку крвавих до лаката. Најављене демонстрације

Подгорица - Најављени долазак Хашима Тачија у Подгорицу 15.јануара на позив председника Владе Мила Ђукановића, подигао је тензије у Црној Гори и вратио на “дневни ред” судбину Метохије која је својевремено била део Зетске бановине. Савез удружења расељених припрема протесте испред виле “Горица”, док ће представници режима у Подгорици дочекати госта из Приштине уз највеће почасти (председник државе, премијер и шеф парламента).

- Долази Хашим Тачи у Црну Гору руку крвавих до лаката. Надам се да долази да врати кључеве кућа 30.000 прогнаника са Косова, да нашем премијеру Милу Ђукановићу врати оно што је за време Зетске бановине припадало Црној Гори и да му каже: “Ево ти, човече Метохија. Враћам оно што сам отео”!

Ове речи упутио је високопреосвећени митрополит Амфилохије, прексиноћ на академији одржаној поводом 99 година од Мојковачке битке.

- Ако би Тачи вратио оно све што је до 1945. године било црногорско, тиме би се васпоставила права Црна Гора - оценио је митрополит Амфилохије. - У то, наравно, спадају још Пељешац, Стон, Мљет, Дубровник, територија до Неретве, затим Рашка област, Нова Варош, Нови Пазар до Митровице, и до Ђаковице и Призрена.

Владика је оценио да се Ђукановићева влада признавањем независности Косова одрекла саме Црне Горе.

- И Свети Петар Цетињски имао је план стварања српског царства и било је речи да он буде краљ Далмације и да Дубровник и цео тај крај буду у том обновљеном Душановом царству. Све што се после тога догађало и за време Петра II Петровића Његоша било је усмерено у том правцу што потврђује и његова поезија - поручио је митрополит Амфилохије.

Поводом доласка Тачија, Савез удружења расељених у Црној Гори, организоваће тог дана протесте испред виле “Горица” у Подгорици у 12 часова.

- Као што због својих злочина не сме да уђе у ужу Србију (не рачунајући окупирани Космет), Тачи не би смео да долази ни у Црну Гору, јер је његова ОВК протерала свих 30.000 националних Црногораца са КиМ, при чему у црногорској Метохији више нема ниједног Црногорца - поручује Миленко Јовановић, председник Савеза удружења расељених у Црној Гори. - Тачи и његова канибалска организација преорали су сва православна гробља у Метохији, киднаповали и убили велики број чланова наших породица, и зато имамо моралну и сваку другу обавезу да јавно кажемо шта мислимо о том злочинцу.

СУРОВА УБИСТВА

Гојко Раичевић, председник Мировног покрета “Не у рат, не у НАТО”, истиче да је Тачи био егзекутор у убиству из заседе српског полицајца код Глоговца.

- По подацима Еулекса, припадници његове тзв. Дреничке групе тестером су резали главе другим заробљеним полицајцима, подсећа Раичевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Милић

10.01.2015. 14:41

Преосвећени митрополит Амфилохије,увек говори правилно и свака реч му је на месту.

Ulcinj

10.01.2015. 19:16

ah kakva tema,mozda dolazi i da uzme Ulcinj tj da im vrate crnogorci,krvlju su ga uzeli,krvlju ce ga vratiti verovatno...a sto se cirilice tice,treba je cuvati,ali ona nije toliko bitna kroz istoriju naroda naseg srpskog,je se pojavila na posustajanju otomanske imperije,ona je tvorevina koja nije nasa,nego smo je prihvatili,kao i latinicu,tj PRILAGODILI nasem jeziku