Дервента: Убио сина на мајчином гробу

Н. ЂУРИЋ

среда, 13. 11. 2013. у 14:09

Дервента: Убио сина на мајчином гробу
Незапамћена породична трагедија Трифковића шокирала мештане Дервенте. Несрећни Игор (36) био душевни болесник, који никоме никада није наудио

У незапамћеној породичној трагедији, која је у среду ујутро погодила Дервенту, на овдашњем православном гробљу, Јово Трифковић је убио 36-годишњег сина Игора. Отац је сина, који је имао прихичке проблеме и доста времена је проводио у Заводу за лечење хроничних душевних болесника у Јакешу код Модриче, довео на гроб његове мајке, а своје супруге Јеле, и ту га убио, испаливши у њега три хица!

Јово Трифковић је затим покушао да изврши самоубиство, али је само окрзнуо слепоочницу.

- Полицијској станици Дервента, у среду око осам часова, телефоном се јавио Јово Трифковић и саопштио да је убио свог сина и да ће извршити самоубиство - саопштено је у среду из Центра јавне безбедности Добој. - Полицијски службеници су затекли беживотно тело Игора са три прострелне ране у пределу груди, док је отац затечен са блажим повредама у пределу главе (огреботина), које је задобио у покушају самоубиства. Повређеном је указана лекарска помоћ у Дому здравља Дервента.

ЈОВО БИО ПРЕКЕ НАРАВИ Јово Трифковић ради као стаклар у својој приватној радњи, у готово самом центру града. За разлику од сина којег је убио, а који је био миран и повучен, Јову комшије занају као преког човека. - Воли да паметује и филозофира. Прича се да је, наводно, док је била жива, малтретирао супругу Јелену. Увек гања неку правду, сметају му сви политичари. Међутим, упркос томе, мало је ко могао и помислити да му смета оболели син, а још мање у тој мери да му одузме живот и то на тако монструозан начин - у неверици су комшије.

Од Јове Трифковића, над којим је у току криминалистичка обрада, одузет је пиштољ, јер постоји основ сумње да је убио сина.

Пошто је градом прострујала вест о трагедији Трифковића на градском гробљу, Дервентом су завладали шок и неверица. Упркос томе што се знало да злосрећни Игор има психичких проблема, тешко се може разумети зашто се баш његов отац одлучио да му, уместо родитељске помоћи, прекрати живот. И то на тако бизаран начин - на гробу мајчином.

Како „Новости“ сазнају, Трифковићи су у Дервенту избегли из Сарајева, по окончању протеклог рата. У својој породичној кући Игор је, од смрти мајке, живео са оцем и млађим братом.

- Игора знамо као повучену особу, која никоме није наудила или правила проблем. Мирно је шетао градом и повремено залазио у кафиће, где би попио кафу, искључиво са водом. Редовно је плаћао рачуне и ама баш никоме ништа нажао није учинио - причају шокирани Дервенћани.

Од комшија Трифковића, који су желели да остану анонимни, сазнајемо да је Игор волео, поготово по доласку са лечења из Јакеша, да са оцем оде на гроб мајке, не слутећи да ће му, баш ту, бити угашен живот.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

rajko

13.11.2013. 14:44

Gospode boze ,daj nam snage da se uzdignemo i prezivimo sva iskusenja koja nam zivot donosi.Daj nam snage,da budemo jasan i ubedljiv primer ,pobede zivota nad smrcu. Daj nam ljubavi i razuma za tu ljubav ,da nam ublazi trud i napor nas. Spasi nas od zla i sacuvaj nas od iskusenja.

coka lug

14.11.2013. 12:17

@Rat - rat je ucinio svoje ,ljudi su izbbijegli namucili se ,napatili ,.uzorna bijese ta familija,. ali posljedice rata ,.cine svoje ,zalim sto je ovako se sve tragicno zavrsilo,.iskreno saucesce bosketu od coke,. .