СУТОМОРЕ - Два грађевинска радника су погинула, три повређена у уторак око подне када се на њих сурвала земља изнад градилишта у Сутомору, код хотела Корали, где се гради стамбено- туристички објекат. Погинули радници су са Косова, из Горњег Лјубиња - Рушит Ибра (48) и Екрем Битићи (56) из Призрена, а повређени радници су: Сокољ Битићи, Аслан Дулај, Мустафа Ибра.

Несрећа се догодила када се на раднике са висине око 20 метара обрушила земља и стабла маслина. На градилишту је у време несреће било преко 20 радника, углавном из Босне и Херцеговине и са Косова. Из Босне је 18 радника, остали са Косова.

Према сазнањима "Новости" у општој болници Бар три повређена радника су хоспитализовани и нису животно угрожени.

- Нјихово здравствено стање треба да буде под надзором лекара. Повреде нагњечења мишића су последица затрпавања и повређени ће неколико дана сигурно остати у болници - казали су хирурзи Опште болнице Бар.

Земљане радове на градилишту стамбено- туристичког објекта изводи фирма "Дураковић" доо, грађевинске "Калампер" доо Бар. Инвеститир је руски држављанин.

- Трагедија се десила око 12 сати. Ископи су извршени пре 2- 3 дана. Иако је било невреме, почели су са радови јер је постојала опасност да се поткопа магистрала, а у том делу се налазе и водоводне цеви. Активно смо радили три дана да би са потпорним зидом обезбедили евентуалне одроне. У време док су радници шаловали, одједном срушио се део брда,те поклопио раднике. Двојица су на жалост преминула. Срећа је да више људи није страдало јер је пао оргоман терет брда пун воде, а затим су се срушиле и оплате које су их поклопиле, казао је власник предузећа "Калампер" Емин Каламперовић.

У време увиђаја грађевински радници нису били на месту несреће јер су повређени били на лекарским прегледима, а остали су давали изјаве у полицији.

На место несреће, сат након трагедије дошао је председник општине Бар Жарко Павићевић са сарадницима.

- Велика трагедија. Надлежни органи испитаће све околности под којим се догодила трагедија, казао је Павићевић.