Кривичне пријаве против нападача на богослове

Тањуг

уторак, 19. 03. 2013. у 13:37

Кривичне пријаве против нападача на богослове
Седморица нападача на богослове из манастира Крка пуштени су да се бране са слободе, иако је полиција утврдила да се ради о злочину из мржње
ЗАГРЕБ - Седморица нападача на богослове из манастира Крка пуштени су да се бране са слободе, иако је полиција утврдила да се ради о злочину из мржње, а против њих су подигнуте кривичне пријаве.

Нападачима су изречене мере забране приближавања манастиру Крка на један километар и забрана приближавања оштећенима на 100 метара, јавили су загребачки медији.

Иако је државни правобранилац тражио да буду задржани у истражном затвору, истражни судија Иво Вукеља одбио је тај предлог.

Полиција је јуче привела нападаче, а потом су пребачени истражном судији у Шибенику. Полиција је утврдила да се ради о злочину из мржње. Наиме, портпаролка шибенско-книнске полиције Марица Косор рекла је да је криминалистичким истраживањем утврђено да су осумњичени у Кистањама, из мржње, вербално, а затим и телесно напали ученике Богословије манастира Крка.

Портпарол Жупанијског суда у Шибенику Бранко Ивић позвао је политичаре да се суздрже од "прикупљања јефтиних политичких бодова на несрећи ове деце, како оштећених, тако и осумњичених" и додао да ће "суд доносити своје одлуке искључиво на темељу закона и чињеница, а не по диктату улице и жељама политичара".

За наношење тешке телесне повреде осумњичен је малолетник с подручја Кистања, а још шесторица мештана осумњичена су за наношење лакших повреда.

Напад на ученике Богословске школе у манастиру Крка десио се у недељу. Нападачи су најпре вербално, а затим и физички напали њих осморицу и том приликом шесторица су повређена, од којих један теже.