ЦГ: Основан ”Демократски фронт”

В. РАДОЈЕВИЋ

24. 07. 2012. у 21:35

Миодраг Лекић, биши црногорски шеф дипломатије и амбасадор СРЈ у Риму, предводиће на јесењим изборима листу новооснованог ”Демократског фронта”

ПОДГОРИЦА - Миодраг Лекић, биши црногорски шеф дипломатије и амбасадор СРЈ у Риму, предводиће на јесењим изборима листу новооснованог ”Демократског фронта”, а биће и кандидат за председника Црне Горе.

Ово је саопштио сам Лекић, који је са Новом српском демократијом и Покретом за премене потписао споразум о формирању фронта. Лекић је казао да дуго најављивани фронт од уторка и формално почиње са радом и да ће његова идеја бити ширење снаге на бази принципа који су предвиђени Споразумом.

- Спремни смо да се појавимо у јавном, политичком и културном животу, па и на изборима ако они буду фер и регуларни. Друга идеја је наша отвореност према свим социјалним и националним срединама, јер ми нисмо деоничарско друштво и не крећемо у пројекат због акција неких интересних група, већ желимо прогрес Црне Горе - рекао је Лекић.

НОВИ ПАТРИОТИЗАМ - ЧЛАНОВИ ”Демократског фронта” осећају се као покретачи новог патриотизма, који неће значити да десну руку ставите на срце, а леву у джеп грађана, већ да све своје капацитете, знање и храброст ставимо у функцију опоравка државе - казао је Медојевић.

Он није прецизирао ко ће, осим НОВЕ и ПЗП-а приступити фронту. Засада је неизвесно да ли ће уз Лекића стати и најјача опозициона партија.

Председник НОВЕ Андрија Мандић, казао је да је Лекић човек око кога треба да се саберу сви који желе да мењају систем вредности у Црној Гори, а да су главни циљеви ”Демократског фронта” борба против организованог криминала и међунационално помирење у Црној Гори. Лидер ПЗП-а Небојша Медојевић, сматра да циљ морају бити корените промене ”опасног и болесног политичко-економско-социјалног система”.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

vuk-maniti

24.07.2012. 22:58

Ako ste izrachunali "VI" da tako mozete oboriti ova rezim za koji sam izgubio bilo kakav PREFIKS zelim vam srecu!!! A pored srece ne bi bilo z'gorega da nabavite i neku "pancir kosulju"?!

CG SRBin

25.07.2012. 00:59

Lekiću svaka čast ali sa Medojevićem nebih ni u crkvu,ustvari mi i ne idemo u istu bogomolju,ja idem preosvećenom mitropolitu Amfilohiju a Medojević onom anatemisanom otpadniku Mirašu što mu je i đecu krstio...Dok Medo ide na Mila ja ću podržavati Mila ! Milo je bar nekad bio Srbin !

vuk-maniti

25.07.2012. 12:37

@CG SRBin - Apsolutno netacne insinuacije dajesh o Medojevicu!!! Nikada se religiozno ne deklarishe i nikada nije pokazao animozitet prema bilo kojoj vjeri ili narodu!!! Govorim iz sopstvenog iskustva!!! Mislim da nikome bitnom nije enigma ko'sam koje vjere i kojem narodu pripadam!?

scepan-mali

25.07.2012. 11:32

Gospodine Lekicu! Iz pouzdanih izvora znam da ste lijepo vaspitan chovjek sa evropskim manirima!? To vam moze sa ovim protivnicima biti hendikep!!! Mislim da medju (sada znam ko') saveznicima imate vrhunske intelektualce koji poznaju i recnik koji vama suprodstavljene persone u politici jedino razumiju?!

hercegnovi

26.07.2012. 20:45

Soc. partija pod hitno da skloni Milića sa čela. Taj čovjek nema kvalitet ,da vodi ,jednu ovakvu partiju. Mislim da i članovi ,ne svi, misle isto.