ЗАГРЕБ - Организатори 11. по реду Загреб Прајда, поворке сексуалних мањина која ће се у суботу одржати у центру Загреба повукли су спот "Свака фамилија је света" којом се најављивао догађај због негативних реаговања од којих је велики део дошао од стране активиста полних мањина.

"Након бројних негативних критика ЛГБТ заједнице одлучили смо да повучемо спот и направимо нови. Не улазећи у то због чега је дошло до негативних реакција, сама чињеница да оне постоје, првенствено у ЛГБТ заједници, због које је и направљен, одлучили смо да га повучемо", изјавио је Марко Јурчић из Загреб Прајда.

Спот у коме девојчица пали лутке хетеросексуалног пара и срећна се буди у лезбејској фамилији изазвао је бројне реакције јавности.

Новинар Драго Пилсел, иначе поборник одржавања таквих парада, па и говорник на њима, пријавио је спот омбудсману за децу, јер не подстиче на толеранцију, већ ради супротно - хетеросексуалне бракове приказује као штетне.

На друштевним мрежама се развила жестока расправа око уметничког дојма који спот оставља, при чему су се побунили и представници полних мањина и давали жестоке коментаре.

Без обзира на повлачење спота, припрема за Загреб Прајд, након што је Сплит Прајд прошао без инцидената, теку без проблема.