Мари Маћешић, из Подгорице, позива све „неверне Томе“, лекаре и медицинске установе да је ставе под целодневну присмотру и увере се да она заиста не једе апсолутно ништа већ 50 дана. Ова тридесетогодишња девојка, која више личи на девојчицу, за то време смршала је свега неколико килограма и не осећа глад. Осим што не једе, каже да није ни пила 21 дан.

- Са постом сам почела 15. фебруара на Сретење и свој рођендан, уз благослов оца Јоила из манастира Ћириловац - прича нам Мари.

На овај подухват се, каже, одлучила да би доказала да је уз љубав и веру све могуће и да не постоји ниједан проблем на физичком, менталном и емотивном плану који се не може решити ако се човек врати свом стварном бићу, правој истини која се вековима крије у њему. Мари наводи да је првих 40 дана искушења провела у изолацији, али да је и после тога наставила да живи од енергије универзалне љубави, да пропагира љубав и позива све људе да се врате својој природи.

ЦЕНТАР У ПЛАНУ Мари прича и да планира отварање центра који ће „служити свима којима је помоћ потребна“. - У центру ће помоћ наћи људи на ивици егзистенције и сиромаштва, пензионери, самохране мајке, остављена деца, они који немају кров над главом и не могу да зараде за живот, као и они који имају здравствене, физичке, емотивне и менталне проблеме - каже Мари.

- Следимо љубав која мења свет како би наш живот почео да пулсира заједно са Универзумом - поручује Мари.

Ова девојка каже де се од детињства осећала другачије, као да „није са ове планете“. Требале су године да схвати да је, како каже, предодређена за мисију ширења љубави и помагања другима да се врате својој „суштинској природи“.

- Човек мора да прихвати себе и друге онаквима какви јесу, да прихвати садашњи тренутак и дозволи безусловној љубави да уђе у његов живот. То се може постићи на много начина, кроз медитације, правилно дисање, телесне вежбе које су сличне јоги. Све је у нама и сваки човек има своју сретну звезду. Када је препозна и пронађе у себи, она ће се манифестовати споља - каже Мари.