Губернатор Хабаровског краја ухапшен због ОРГАНОЗОВАЊА убиства

Novosti Online / Бранко Влаховић

четвртак, 09. 07. 2020. у 09:50

Губернатор Хабаровског краја ухапшен због ОРГАНОЗОВАЊА убиства

Фото: Ria RU

Сергеј Фургаљ доктор и касније бизнисмен и на крају политичар решавао спорове са партнерима бруталним ликвидацијама
МОСКВА: Од сталног дописника


Губернатор Хабаровског краја на руском Далеком истоку Сергеј Фургаљ ухапшен је у четвртак због умешаности у организована убиства.У Истражном комитету Русије тврде да је он био организатор ликвидације више предузетника у периоду од 2004 и 2005 године на територији Хабаровског краја и Амурске области.


Сергеј Фургаљ је био члан организоване бандитске групе. Осим Фургаља ухапшено је још четворо људи.


Губернатор Хабаровског краја Фургаљ је постао у септембру 2018. после другог изборног круга као посланик Думе (руског парламента) из редова ЛДПР Владимира Жириновског.


Интересантно је да је тада добио чак 70 посто гласова. Он је победио бившег губернатора Вјачеслава Шпорта представника "Јединствене Русије".


Група окрутних бизнисмена у којој је био Сергеј Фургаљ убила је предузетника Јевгенија Зорија и Олега Булатова који су се бавили трговином метала. Такође су покушали да убију и Александра Смољског јер су се сукобили због бизниса.


Фургаљ је ухапшен кад су " пропевали" разбојници који су били са њиме у групи. Против Сергеја Фургаља су дали изјаве људи који су били похапшени у новембру 2019 године.Први је "пропевао" бивши посланик Скупштине Хабаровског краја и власник компаније "Даљпромснаб" Николај Миструков који је био партнер Фургаља.Против Фургаља је сведочио и инспектор службе безбедности аеродрома Мендељејево на Јужним Курилима Марат Кадиров , затим незапослени Андреј Карепов а такодје и генерални директор фирме" Алтеза" Андреј Палеј.


Николај Миструков је испричао да му се 2004 обратио Фургаљ да " реши проблем" са Јевгенијем Зоријем који му је отео бизнис сакупљања старог метала.Зорија су убили 29 октобра 2004.Касније је био убијен и Олег Булатов. Фургаља доводе у везу и са убијством неког Романа Сандалова који се такође бавио продајом старог метала.


Фургаљ је постао члан партије ЛДПР 2005 године и до 2011 је био њен координатор регионалног оделења .Два пута је биран у руску Думу (парламент) 2007 и 2011.


Интересантно је да је Сергеј Фургаљ по образовању доктор и својевремено је радио од 1992 до 1999 као неуролог у тамошњој болници.вероватно је то и био разлог што су за њега у Хабаровском крају гласали да буде посланик у парламенту а касније и губернатор.После рада у болници кренуо је у бизнис. Прво се бавио продајом дрвета а потом сакупљањем и продајом старог железа.


Хапшење губернатора Хабаровског краја Сергеја Фургаља у Истражном комитету Русије назвали су " декриминализацијом Далеког Истока".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације