Крвав празнични викенд у Чикагу: Убијено 17 људи, међу жртвама и ДЕЧАК И ДЕВОЈЧИЦА

Танјуг

понедељак, 06. 07. 2020. у 23:36

Крвав празнични викенд у Чикагу: Убијено 17 људи, међу жртвама и ДЕЧАК И ДЕВОЈЧИЦА

Фото: АП

Убијено је 17 људи, укључујући седмогодишњу девојчицу и 14-годишњег дечака
ПРОТЕКЛИ празнични викенд био је један од најкрвавијих у историји Чикага, будући да је убијено 17 људи, укључујући седмогодишњу девојчицу и 14-годишњег дечака, и још 70 рањених, упркос заједничким напорима да се заустави насиље са додатних 1.200 полицајаца на улицама.

Насиље је било много горе него прошле године, када је за викенд 4. јула шест људи убијено, а 66 је рањено у пуцњавама широм града.

Након релативно мирног петка, прва пуцњава је избила око 7 сати у суботу ујутро.

Седмогодишња Наталија Волас стајала је на тротоару испред куће своје баке на градској Западној страни током прославе Дана независности, када су, према подацима полиције, осумњичени изашли из аутомобила и отворили ватру. Дете је смртоносно погођено у главу.

Отприлике три сата након што је Наталија погођена, група младића за које се верује да су чланови банде искочла је из возила у градском насељу Енглвуд на јужној страни града и отворили ватру на члана супарничке банде.

Фото: АП


Али дете, 14-годишњи Вернадо Џоунс, било је у близини, а један од метака испаљен на мушкарца који је убијен погодио је Вернада у пазух.

Ове смрти уследиле су након низа пуцњава широм САД у којима је убијено неколико деце, укључујући шестогодишњег дечака у Сан Франциску, шестогодишњака из Филаделфије, 8-годишњу девојчицу у Атланти, 11-годишњу девојчицу из Колумбије у Мисурију и 8-годишњег дечака из Ховера у Алабами.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

,Милан Путник

07.07.2020. 03:14

Нећемо дуго чекати до грађанског рата.

Afrika

07.07.2020. 11:30

Pokupiti sve kriminalce i poslati u džungle Afrike. Da budu srećni i u isto vreme belci bi ispravili greške i zločine svojih predaka. Svi zadovoljni.