Скандалозна одлука Лондона: Венецуеланске златне резерве предали ЛИДЕРУ ОПОЗИЦИЈЕ Хуану Гваиду

Новости онлајн

недеља, 05. 07. 2020. у 08:27

Скандалозна одлука Лондона: Венецуеланске златне резерве предали ЛИДЕРУ ОПОЗИЦИЈЕ Хуану Гваиду

Хуан Гваидо AP Photo/Paul White

Лондонски виши суд признаo је лидера венецуеланске опозиције Хуана Гваида за „вршиоца дужности председника“ Венецуеле и дао му приступ златним резервама земље у банци Енглеске
ЛОНДОНСКИ виши суд признаo је лидера венецуеланске опозиције Хуана Гваида за „вршиоца дужности председника“ Венецуеле и дао му приступ златним резервама земље у банци Енглеске.

Портпаролка Русије Марија Захарова сматра скандалозном ову одлуку.

- Ова одлука је скандалозна. Колико се може разумети из изјаве врховног судије Најџела Тира, лондонски суд није чак ни покушао да да правну оцену захтева Гваида, већ је само пратио став британског извршне власти која је раније прогласила Гваида за председника Венецуеле – а „два председника Венецуеле не могу постојати“. Очигледно је да независност британских судова функционише само док се ставови судова поклапају са мишљењима Владе - додала је она.

Раније је Врховни суд Лондона признао Хуана Гваида за председника горе наведене јужноамеричке државе, фактички лишивши Владу актуелног председника Николаса Мадура права да располаже са златним резервама које се чувају у Банци Енглеске.

Одлука је донета током разматрања жалбе Централне банке Венецуеле која је тражила да јој се врате златне полуге у вредности од око милијарду долара које се чувају у Лондону.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Aleksandar

05.07.2020. 08:36

Britanija je tokom svoje kolonijalne vladavina otela širom sveta mnogo zlata. Zato ne čudi njihova odluka da otmu zlato od Venecuele i daju ga opozicionom lideru.

Mostarac

05.07.2020. 08:38

Najveće zlo svijeta, opet oteli tudje, prvo te unište, pa te kao onda cuvaju i pomažu sa dijelom tvog novca

Рашо

05.07.2020. 09:03

Злочонци остају злочинци. Да ли је ико очекивао другачији став ових белосветских пљачкаша? А и Гвадио ће доботи двадесет посто, можда!

boki

05.07.2020. 10:14

To znaci da ce London i dalje raspolagati sa Venecualskim zlatom. Osnovni model zapada, u vezi sa postovanjem demokratskih vrednosti.

Novica Randjelovic

05.07.2020. 10:51

Podmukla UK,bili i ostali pljackasi i sto je jos sramnije nisu ni razmatrali zahtev narodne banke Venecuele o povratku zlata i deviznih rezervi.Narvnoucenije za ostale zemlje sveta cuvajte svoje zlato u svojim trezorima ne u zapadnim bankama.