НОВОСТИ ОТКРИВАЈУ: Жестока полемика у Москви након Путинове изјаве о заузимању аеродрома Слатина на Косову

Бранко Влаховић

субота, 04. 07. 2020. у 21:30

НОВОСТИ ОТКРИВАЈУ: Жестока полемика у Москви након Путинове изјаве о заузимању аеродрома Слатина на Косову

Руски мировњаци из БиХ на "Слатину" су стигли 12. јуна 1999.

Незапамћен сукоб пензионисаних високих официра РФ, Ивашов оптужује Квашњина да скрива праве мотиве акције "Слатина"

МОСКВА ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА


У МОСКОВСКИМ медијима у последњих десетак дана распламсала се незапамћено жестока полемика између пензионисаних генерала око тога ко је имао какву улогу у организовању "скока" руског батаљона миротвораца из БиХ на приштински аеродром "Слатина", на крају НАТО бомбардовања СРЈ.

Пљуште оптужбе генерала, не само ко је имао одлучујућу улогу, већ и ко је кочио улазак руских миротвораца на Косово и Метохију те 1999.

Испровоциран изјавама бившег начелника Генералштаба Анатолија Квашњина, који је у ТВ емисији казао како је он припремао акцију и да о томе није знао министар одбране, оштро је реаговао генерал пуковник Леонид Ивашов, и то у два броја високотиражног недељника "Аргументи недеље", испричавши детаље које до сада руска јавност није знала.

Оптужио је Квашњина "да не говори истину о овој операцији".

Све је почело недавним Путиновим интервјуом на ТВ Русија, када је испричао како је код њега, у време док је био секретар Савета безбедности Русије, дошао тадашњи начелник Генералштаба генерал армије Анатолиј Квашњин, кога је он питао:

"Зашто се иде на усиљени марш до приштинског аеродрома?" Тада му је, како је истакао, Квашњин казао: "Јасно нам је да ћемо кад-тад одатле отићи, али ћемо имати чиме да тргујемо."

Комплетан текст можете да прочитате у издању Вечерњих новости за недељу 5. јул.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације