Хапшење мадам која је подводила за Џефрија Епштајна тресе светски џет сет: Аугијеве штале Клинтонових и монархије

Драган Вујичић

недеља, 05. 07. 2020. у 07:13

Хапшење мадам која је подводила за Џефрија Епштајна тресе светски џет сет: Аугијеве штале Клинтонових и монархије

АРТ Уље на платну, рад Петрине Рајан-Клајд Фото Принт скрин

Хапшење Гислејн Максвел, личне мадам Џефрија Епштајна, тресе Лондон и амерички џет-сет. Наследница "магната" подводила девојке и дечаке. Клијентела: принц Ендру, Ехуд Барак...
ХАПШЕЊЕ Гислејн Максвел, личне мадам Џефрија Епштајна, у четвртак увече у Бедфорду, у Њју Хемпширу, као бомба је одјекнуло са обе стране Атлантика. Максвелова, која важи за ризничара педофилских тајни светског џет-сета, нестала је 2016, и од тада је живела, како ствари стоје, на релацији између Париза и Лондона. Није се оглашавала по хапшењу инвестиционог банкара у јулу прошле године, па ни у августу, када је Џефри Епштајн пронађен мртав у својој ћелији у затвору на Менхетну. Претходно, на процесу Епштајну на Флориди, од 2007. до 2010, када је овај признао кривицу за злостављање десетине девојчица, "црна књига" Гислејн Максвел са именима муштерија била је кључни доказ кривице мултимилијадера. Гислејн, која је била, како кажу, неко време и Епшајнова љубавница, важила је за вратара Аугијевих штала светског џет-сета.

Ћерка некадашњег медијског магната Гислејн Максвел и инвестициони банкар, "тежак" десетине милијарди долара, друговали су од деведесетих година. Захваљујући Максвеловој, Епштајн је имао "пролаз" и у Бакингемској палати, а принц Ендру, војвода од Јорка (други син краљице Елизабете), био је гост на лудим журкама које је за џет-сет приређивао Епштајн. Један од сведока на предстојећем суђењу Максвеловој, тада малолетна Вирџинија Гофри (данас Робертс), наводно је била је жртва управо Максвелове и принца Ендруа.

И док на британском острву два дана већ медији захтевају реакцију Бакингемске палате и краљице лично, адвокати принца Ендруа наводе да се он у више наврата нудио да као сведок учествује у истрази. Медији у САД опет преносе вести из Тужилаштва и ФБИ, према којима би они радо саслушавали војводу од Јорка, не неводећи његов статус приликом тих саслушања. Такође, поставља се и питање надлежности судова, иако су се сексуални скандали британског принца наводно догађали у Лондону, у стану Максвелове, и у САД.

У Америци, хапшење Гислејн Максвел пре свега се доводи у везу с неугодностима које ће имати династија Клинтон и са њом номенклатура Демократске странке блиска Бајдену. Наиме, скарадни портрет бившег америчког председника пронађен је у централној соби огромне куће сексуалног предатора на Девичанским острвима по његовом хапшењу у јулу 2019. Бил Клинтон је више од 24 пута ишао приватним авионом Епштајна "лолита експрес" на луде журке које су организоване на поседу милијардера. Такође, медији преносе и добре личне везе између Челси Клинтон и Максвелове, које сежу од 2013. Како сведоче слике, Гислејн је била на венчању Челзи Клинтон, и то седећи у првом реду. Њих две су тесно сарађивале у раду Клинтонове фондације током прикупљања новца за хуманитарне пројекте.

После хапшења у Њухемпширу

Гислејн Максвел се суочава с могућношћу да 35 година проведе иза решетака, ако се докажу тврдње из оптужнице. Терети се да је помагала Епштајну да дође до малолетница, иако је знала да има девијантне склоности. Према наводима Тужилаштва, у питању је завера у вези са организовањем малолетничке проституције.

"Помагала је Епштајну у злостављању малолетних девојака и организовала њихову регрутацију за проституцију, иако је знала да су жртве биле млађе од 14 година", каже се у детаљима оптужнице који су процурили у јавност.

Максвелову на предстојећем суђењу засад три жене оптужују да их је приволела и обучила за извођење масажа и за сексуалне вештине за Епштајна и његове сараднике.

Фото Танјуг/АП

На листи корисника педофилског ланца који се протезао три деценије, од Епштајнових станова у Њујорку до Лондона, ранча у Новом Мекиску и приватног острва на Карипском мору, било је више од 1.000 људи, међу којима су гувернер Новог Мексика Бил Ричардсон, глумци Вуди Ален и Кевин Спејси, оснивач "Викторијас сикрета", десетине банкара, Изреалац Ехуд Барак, саудијски принчеви, јеврејски рабини, први правник Америке Ален Дерсовиц... ДРУГАРСТВО ДО ЋЕЛИЈЕ

ГИСЛЕЈН Максвел и Џефри Епштајн упознали су се после 1991. у Њујорку, пошто је млада и лепа Гислејн напустила Енглеску по смрти оца Роберта. Магнат је, наводно, пао с брода и утопио се. Одмах после његове смрти откривено је да је он, у ствари, био порески преварант, са дугом од пола милијарде фунти, што је пресудило да ћерка побегне из Лондона у Њујорк.

Епштајн јој је помогао, а она му је остала верна и док је овај био под судским процесима на Флориди. Када је Максвелова ухапшена у четвртак на планини у Њухемпширу, код ње је нађено 15 рачуна, а на некима од њих је било и више од 20 милиона долара.

ДАН РАНИЈЕ УНИШТЕНА ДОСИЈЕА?

КАКО пише "Њузвик", дан пре хапшења Максвелове, у среду 1. јула, сведок на суђењу Епштајну (биће сведок и на суђењу Максвеловој), Вирџинија Гофри добила је наређење америчког окружног судије Лорете Преске да уништи сва досијеа за која се верује да садрже имена Епштајнових сарадника - јер ти докази нису "законски прибаваљени".

Њени адвокати су обавештени да Окружном суду морају да доставе доказе да је све уништено. Судија Преска је пресуду донела на захтев адвоката Алана Дерсовица, који је тражио приступ досијеима у којима је више од 1.000 имена педофила, а међу њима и његово.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Jokker

05.07.2020. 18:24

@Ja - Ona nije uhapsena kako bi razotkrila svjetski pedofilski lanac ,vec da uvuku Trampa u tu pricu i uniste ga.