Трамп о причи да су Руси плаћали талибане да убијају Американце: Још једна лажна вест, желе да наштете републиканцима и мени

Танјуг

четвртак, 02. 07. 2020. у 09:37

Трамп о причи да су Руси плаћали талибане да убијају Американце: Још једна лажна вест, желе да наштете републиканцима и мени

Фото Танјуг / АП

Прича да је Русија новчано награђивала талибане за убијање америчких војника је још једна лажна вест измишљена с циљем да се нанесе штета мени и Републиканској странци

Прича да је Русија новчано награђивала талибане за убијање америчких војника је још једна лажна вест измишљена с циљем да се нанесе штета мени и Републиканској странци, објавио је амерички председник Доналд Трамп на свом Твитер налогу, преноси АП.


Законодавци у Представничком дому америчког Конгреса тражили су од председника да се изјасни поводом ових тврдњи, а демократе су га оптужиле да се "клања" руском председнику Владимиру Путину ризикујући животе америчких војника.


"Та вест је лаж смишљена с циљем да се нанесе штета мени и Републиканској странци. Тајни извор (који се спомиње) вероватно ни не постоји, као уосталом ни та прича", оценио је Трамп.


Трампов саветник за националну безбедност Роберт О Брајен изјавио је да извештај у старту није представљен председнику јер није био "проверен и није било консензуса у обавештајној заједници о том питању".


Трамп је под притиском законодаваца на Капитол хилу да се јавно огласи поводом контроверзног извештаја.


"Многи од нас не схватају његов (Трампов) афинитет према аутократским владарима коији желе зло Америци", изјавио је председавајући комитета за обавештајне послове Представничког дома, демократа из Њу Дерзија, Адам Шиф.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације