Трамп: С маском изгледам као Усамљени Ренџер

Танјуг

четвртак, 02. 07. 2020. у 07:45

Трамп: С маском изгледам као Усамљени Ренџер
Трамп се дуго опирао фотографисању с маском, говорећи да је смешно да се као главни човек састаје са шефовима држава носећи маску

ВАШИНГТОН - После дугог и упорног одбијања да носи заштитну маску у јавности, председник САД Доналд Трамп рекао је да када стави маску сам себи изгледа као лик из филма и стрипа „Усамљени Ренџер" и да му се то допада.

Дан након што је један републикански законодавац коментарисао да председник сада носи маску у јавности како би дао добар пример Американцима, Трамп је изјавио да мисли да су маске добре и да је он „сав за њих".

Трамп је нагласио да би свакако носио маску када би се нашао у великој гужви, пренос агенција АП.

Центар за контролу и превенцију заразних болести (ЦДЦ) још је почетком априла препоручвао грађанима да носе маске у јавности, поготово на местима на којима није могуће одржавати физичку дистанцу.

Трамп се дуго опирао фотографисању с маском, чак је исмевао смернице ЦДЦ-а, наводи АП, говорећи да је смешно да се као главни човек састаје са шефовима држава носећи маску.

Међутим, сада је променио причу и изјавио како му се свиђа да носи маску и како му стоји.

Носим црну маску и мислим да то изгледа ОК," изјавио је Трамп и додао да изгледа као Усамљени Ренџер, измишљени лик јунака са Дивљег Запада који је носио црну маску око очију.

Немам проблем с тим (ношењем маске) и ако се људи добро осећају с маском, треба да је носе," рекао је Трамп.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације