Србин постао ХЕРОЈ У БЕРЛИНУ: Зоран спасао девојчицу из руку отмичара, а о његовoм подвигу бруји немачка штампа (ВИДЕО)

И.СТАНОЈЕВИћ

понедељак, 29. 06. 2020. у 23:33

Србин постао ХЕРОЈ У БЕРЛИНУ:  Зоран спасао девојчицу из руку отмичара, а о његовoм подвигу бруји немачка штампа (ВИДЕО)

ХЕРОЈ Зоран/Фото: Принтскрин

Наш сународник Зоран З. (44) са Трга Боксхагенер одмах је потрчао за киднапером и стигао га
ПАКЛЕНИ план једног мушкарца у немачкој престоници да отме малену девојчицу осујетио је Србин који живи и ради у Берлину. Зоран З. (44), чији идентитет тамошњи медији не откривају, успео је да спречи монструозну намеру човека који је, у дечјем игралишту на Тргу Боксхагенер, искористио секунд непажње дететове мајке.

Он је девојчицу, практично, већ био отео из ограђеног игралишта, 18. јуна, око 19.30. На срећу, друга присутна мајка (27), спремајући се да крене кући са својом двогодишњом ћерком, приметила је шта се збило и посумњала да нешто није у реду. Киднапер је у дечјем игралишту на Тргу Боксхагенер пришао девојчици, разговарао са њом и у делићу секунде ставио је на рамена, упутивши се, брзим кораком, ка излазу.


Видео-снимак сигурносне камере показује најмање 190 центиметара високог, крупног човека, прилично неуредне браде и фризуре, како девојчицу обучену у тегет хаљиницу подиже на рамена и хитро одлази са игралишта. О својој сумњи да се, пред њеним очима одвија отмица, жена је обавестила Зорана, власника оближњег киоска. Он је одмах потрчао за мушкарцем, зауставио га и натерао да девојчицу врати мајци.


- Управо сам се бициклом довезао на радно место - прича Зоран З. - Пришла ми је непозната жена и успаничено објаснила да један мушкарац носи дете које му, очигледно, не припада. Одмах сам потрчао за њим и стигао га после неколико стотина метара. Када сам га упитао да ли је то његово дете, почео је да се зноји и признао да није. Хтео је мени да преда девојчицу, али на то нисам пристао него сам инсистирао да JE врати тамо одакле ју је понео.


ХЕРОЈ О подвигу Зорана З. писао и чувени "Билд"


Како је објавио немачки ТВ канал Ер-Те-Ел, мушкарац се нимало није опирао, него је, потпуно добровољно, пошао натраг, у пратњи Зорана и храбре мајке, која је потражила помоћ да би спречила отмицу. По доласку до девојчицине мајке која је била у страховитој паници, Зоран је сазнао да је трећа мајка, у међувремену, позвала полицију.


Киднапер у покушају је, без оклевања, предао девојчицу мајци која није могла да дође себи како је њено дете пошло са незнанцем. Новинарима је рекла да много страхује да би отмичар могао негде на улици да их препозна и, можда, поново учини нешто слично.

На Зораново питање зашто је то урадио, киднапер је дао неочекиван одговор.

- Волим децу. Не разумем како немачки родитељи остављају своје малишане саме са дадиљама. Деца су нешто најважније, она су наша будућност - одговорио је незнанац Зорану.


Отмичарева критика упућена немачким родитељима могла би да се тумачи у прилог нагађањима да киднапер није Немац, али се такав закључак не може сматрати сигурним.

Зоран каже да је поносан што је допринео да се спасе дете.


- Хвала Богу, био сам на правом месту у правом тренутку - нагласио је он.


ПОБЕГАО СА ПСИХИЈАТРИЈЕ?


ПОЛИЦИЈА је најпре ухапсила киднапера, али га је убрзо пустила на слободу. Истрага је у току, а на "Твитеру" је објављено саопштење полиције. У њему се наводи да "сматра да мотив отмице није сексуалне природе и да је реч о особи са психичким проблемима". Истражује се, такође, да ли је човек који је узео девојчицу, можда, штићеник неке психијатријске клинике.СНИМАК Отмичар са девојчицом

Коментари (3)