Вудро Вилсон истеран са Принстона, укидају Џона Вејна, Сервантес пострадао грешком: Ево како изгледа обрачун левичара са националном историјом у САД

Д. ВУЈИЧИЋ

29. 06. 2020. у 10:30

Вудро Вилсон истеран са Принстона, укидају Џона Вејна, Сервантес пострадао грешком: Ево како изгледа обрачун левичара са националном историјом у САД

Универзитет Принстон се одриче председника

Једини нетакнути споменик у Сијтлу је споменик вођи светског пролетаријата Владимиру Иљичу Лењину
ШКОЛА јавних и међународних послова Универзитета Принстон више се не зове по Вудру Вилсону, 28. председнику САД. Управни одбор факултета у суботу је објавио ову одлуку на веб-сајту додајући (да се по "пријатељу" Михајла Пупина и свих Срба) више неће звати ни студентски павиљон на престижном факултету где је амерички председник дипломирао 1879. Грех Вилсона је, како се наводи, "расистичко размишљање и политика" у време када се научници, студенти и свршени дипломци са "Ај-ви школе" морају чврсто залагати у борби против бича расизма у свим његовим облицима"... Конкретно, у мандату председника који је владао од 1913. до 1921. у Белој кући је приказан филм о Кју-клус-клану "Рођење нације" последње године његовог мандата.

У округу Оринџ, у Калифорнији, демократе траже избацивање имена и статуе филмске легенде Џона Вејна са окружног аеродрома који носи његово име - због глумчевих расистичких уверења. "ЛА тајмс" објављује да су прошле недеље "градски оци" осудили Вејнове "расистичке и нетрпељиве изјаве" дате у интервјуу за "Плејбој" из 1971. и стали на становиште да му 2020. више није место у америчкој историји.

О прошлонедељном изливу лудила у САД, у "име политичке коректности" "Сан Франциско кроникл" пише да су демонстранти у овом граду оскрнавили па срушили статуу Мигела Сервантеса, аутора "романа над романима" - "Дон Кихот", мислећи да је био конквистадор који је убијао урођенике. У ствари, славни Шпанац је и сам био роб пет година пошто су га у Медитерану 1575, на шпанској трговачкој лађи, заробили муслимански гусари и држали у Алжиру. Сличну судбину задње недеље јуна доживео је и споменик Хансу Кристијану Хегу, који је срушен у Висконсину јер "протестанти врлине" нису знали да је овај био борац против ропства који је ратовао у милицији која је нападала конвоје трговаца робљем.

И на крају - Сијетл. Једини споменик који је остао нетакнут у утврђењу демократа (и Била Гејтса), где Антифа има већ месец дана своју републику, јесте споменик вођи светског пролетаријата Владимиру Иљичу Лењину.

Нико не може да објасни феномен!

Трка између законодаваца у Белој кући, који су припремили акт на основу кога онима који уништавају споменике из прошлости прети казна до 10 година и "аморфне" Антифе и покрета "Блек лив метерс" улази у фото-финиш. Од 25. маја и смрти Џорџа Флојда у Минеаполису, "огорчени" активисти за људска права уништили су или "приморали" власти да уклоне 230 споменика и меморијала од националног значаја из историје САД, међу којима су и 24 статуе Кристофера Колумба, председника Џорџа Вашингтона, Томаса Џеферсона, Ендру Џексона... сматрајући их "недостојим" америчке демократије. У исто време, преименовано је на стотине разних институција у САД које су носиле имена личности за које данашња интелектуална Америка сматра да нису мислили и деловали исправно.

Џон Вејн и Лењин

ОД ХАРВАРДА ДО ТРАМПА

ПРАКТИЧНО од данас указ председника Доналда Трампа треба да добије националну надлежност која предвиђа санкције и за локалне власти које "нису у стању да зауставе вандале". Када се "подвуче црта", видеће се и комплетна штета, мада је свима јасно да "покрет отпора" у ствари иде са "најелитнијих факултета".

Споменик Сервантесу

Како подсећа америчка штампа, Харвард, прва високошколска установа у Америци, основана 1636, током првих 150 година "опслуживан је робовима". Илаја Јејл, оснивач истоименог факултета из Њухевена, био је трговац робовима. Главни амерички универзитети - Принстон, Браун, Дартмоут, Руџерс, Вилијамс... - натопљени су знојем и крвљу Африканаца. Напредни левичари који стоје иза најновије "политичке коректности" у САД долазе управо са "елитних" факултета са неком новом политичком агендом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Amerigo

29.06.2020. 11:31

neće biti čudno ako zabrane i šah, igru koja ne ide baš najbolje "afroamerikancima".