Ухапшен шеф одсека за борбу против дроге, штитио наркодилере

Танјуг

петак, 26. 06. 2020. у 14:44

Ухапшен шеф одсека за борбу против дроге, штитио наркодилере

Илустрација / Фото Depositphotos

Бугарска полиција ухапсила је начелника одељења за сузбијање трговине наркотицима при Директорату за борбу против организованог криминала и још двојицу званичника због наводног примања мита

Бугарска полиција ухапсила је начелника одељења за сузбијање трговине наркотицима при Директорату за борбу против организованог криминала и још двојицу званичника због наводног примања мита у замену за пружање заштите локалних и међународних трговаца наркотицима.

Они су осумњичени за пружање заштите над активностима организованих криминалних група умешаних у трговину наркотицима у Бугарској и иностранству, рекао је главни тужилац Иван Гешев на ванредној конференцији за новинаре.

Он је признао да је узнемирујућа чињеница што су осумњичени "највиши званицници у борби против дроге у Бугарској и главне контакт особе са међународним партнерима, не само у ЕУ", преноси АП.

Бугарска, чланица ЕУ од 2007. године, налази се на једној од главних рута за трговину наркотицима ка Западној Европи.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)