Русија није купила Крим, то је био демократски избор, А И УВЕК ЈЕ БИО НАШ: Путин каже да се није свађао са Украјином

Тањуг

недеља, 21. 06. 2020. у 18:51

Русија није купила Крим, то је био демократски избор, А И УВЕК ЈЕ БИО НАШ: Путин каже да се није свађао са Украјином

Free image Pixabay

Људи који живе на Криму донели су одлуку да се поново уједине са Русијом", рекао је Путин у интервјуу за филм "Русија. Крим. Путин"
Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да Русија "није купила Крим" и нагласио да је одлука о његовом припајању Русији била демократски избор грађана тог полуострва.

"Прво, Крим је одувек био наш, чак и де јуре. Друго, ми га нисмо купили. Људи који живе на Криму донели су одлуку да се поново уједине са Русијом", рекао је Путин у интервјуу за филм "Русија. Крим. Путин" на телевизији Русија-1.

Путин је нагласио да жели да подсети "све забринуте посматраче" да је реч о највишем степену примене демократије, преноси ТАС С.

"Ако је то тако, то би требало само да буде прихваћено и ова одлука народа би требало да буде третирана с поштовањем", навео је Путин.

Истовремено је нагласио да не постоји неслагање Русије са народом Украјине, али да је било напетости са властима те земље.

"Нисмо се свађали са Украјином, имали смо различите погледе са онима који данас владају Украјином. Украјина, украјински народ је наша братска земља и тако ће остати и у наредним вековима", рекао је Путин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације