ЗАХТЕВ из Аустрије: Трајно забранити УСТАШКА ДИВЉАЊА у Блајбургу!

Новости Онлине

субота, 13. 06. 2020. у 21:15

ЗАХТЕВ из Аустрије: Трајно забранити УСТАШКА ДИВЉАЊА у Блајбургу!

Олга Фоглауер

Олга Фоглауер, посланица Зелене странке, о иницијативи да се онемогуће скупови који величају злочине
ПОТПИС на захтев да се, једном за свагда, забране годишња окупљања у Лојпашком пољу код Блајбурга, ставиле су све странке у аустријском парламенту, осим десничарске Слободарске партије (ФПО). Реч је о надстраначком пројекту, што је преседан у аустријској парламентарној пракси.

У разговору за "Новости", Олга Фоглауер, посланица Зелених у Националном савету, једном од два дома Парламента Аустрије, каже да кључни аргумент иницијативе њене странке, која је коалициони партнер Народне партије (ОВП) канцелара Себастијана Курца, лежи у чињеници да није реч ни о каквој комеморацији, него о усташкој пропаганди.

На питање какве су шансе да се ова намера оствари, с обзиром на то да се манифестација одржава на приватном поседу, наша саговорница, која је и портпарол Зелених за област Корушке за пољопривреду, шумарство и етничке групе, одговара да су се Зелени амбициозно ангажовали да се направи потребан политички притисак за трајну забрану Блајбурга.


Комплетан текст прочитајте у штампаном издању “Вечерњих новости” у недељу 14. јуна


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

zigi

14.06.2020. 00:48

Zasto? Pa to je bilo brato ubilacko ubijanje! Masakr u Blajburgu su napravili englezi pobivsi polovinu zarobljenika a drugu polovicu su pobili slovenci i hrvati nisu dosli Srbi iz Nisa i ostali krajeva. Tada je trebalo spasavati glavu.