Бивши службеник затвора у Спужу ухапшен у Холандији: Нашли му 10 кг кокаина, снајпер и 30.000 евра

Novosti online

субота, 13. 06. 2020. у 00:39

Бивши службеник затвора у Спужу ухапшен у Холандији: Нашли му 10 кг кокаина, снајпер и 30.000 евра

Фото: Илустрација

Према писању холандског портала АД, Црногорац са снајперском пушком и 10 килограма кокаина скривао се у резиденцијалној кули Биненроте у Ротердаму
Бивши службеник затвора у Спужу Дејан Ђурановић (35) из Даниловграда ухапшен је у Холандији када је полиција приликом претреса код њега пронашла 10 килограма кокаина, снајперску пушку и 30.000 евра, пише Побједа.

Према писању холандског портала АД, Црногорац са снајперском пушком и 10 килограма кокаина скривао се у резиденцијалној кули Биненроте у Ротердаму.

- Снајперска пушка, 10 килограма кокаина и 30.000 евра у готовини. То је полиција пронашла у стамбеној кули у ротердамском Биненротеу - пише овај портал.
Додају да је ухапшен 35-годишњи мушкарац из Црне Горе који је тамо био и да се сумњичи за поседовање дроге, оружја и прање новца.

- Фантомско пребивалиште односи се на куће које су илегално насељене. Власник некретнине га изнајмљује преко брокера. Када станар није пријављен на адреси, то место се назива "пребивалиште духова". Појам се често односи на станове у стамбеним кулама у којима постоји мало социјалних контаката између становника - преноси портал АД.

Холандске власти утврђују да ли је Ђурановић део криминалне групе и по чијем налогу је крио снајперску пушку, кокаин и новац, а црногорска Борба пише да се сумња да је он повезан са шкаљарским кланом.

Ђурановић је хапшен 2018. године када је као чувар у Спужу омогућио сестри Јована Јовановића, члана шкаљараца да унесе телефон у затвор.

Како је тада саопштила Управа полиције, у сарадњи са Заводом за извршење кривичних санкција, идентификовали су службеника који је, како се сумња, омогућио да се осуђеном лицу унесе и преда мобилни телефон.

- Полицијски службеници су у сарадњи са надлежним тужиоцем, а по претходно прибављеној наредби надлежног судије за истрагу, извршили претрес стана и других просторија које користи Ђурановић. Том приликом је пронађена муниција калибра 7,65 мм - саопштено је тада из полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације